Celebrul compozitor Hans Zimmer se va ocupa de sunetul modelelor electrice din gama BMW!

De Pavel   |  28 Noiembrie, 2019

Distribuie :

Compania BMW anunță că, celebrul compozitorul Hans Zimmer, care a scris muzica pentru filmele Inception și Interstellar, se va ocupa de sunetul modelelor electrificate ale mărcii. Bavarezii menționează că nu este vorba doar de vehiculele electrice, ci și de cele hybrid.

Zimmer a avut deja experiența de a lucra cu cei de la BMW. Astfel, în vara acestui an, acesta a compus sunetul pentru conceptul Vision M NEXT, printre care sunetele în timpul accelerarii și frânării, care imită rezonarea unui motor cu combustie internă, dar și click-ul butoanelor tactile în timpul acționării acestora.

Coloana sonoră are nu doar o funcție estetică, ci și una practică, care avertizează pietonii despre apropierea unui vehicul electric.

Colecția de sunete compuse de Hans Zimmer pentru constructorul bavarez va fi prezentată sub numele BMW IconicSounds Electric.

Hans Zimmer rămâne a fi unul dintre cei mai inovativi compozitori din industria cinematografică. În anul 1988, acesta a fost nominalizat la Oscar în categoria "Cea mai bună coloană sonoră originală "pentru filmul "Rain Man", iar șapte ani mai târziu, a primit simultan trei premii printre care: Oscar, Globul de Aur și Grammy în categoria " The Best Soundtrack" pentru filmul de animație The Lion King.

https://youtu.be/81wHqxnWeHQ