Cureaua sau lanțul?Află ce tip de distribuție este mai rezistent!

De Pavel   |  23 Septembrie, 2021

Distribuie :

Motorul oricărui automobil cu motor cu ardere internă folosește un lanț sau o curea de distribuție. De-a lungul timpului, automobiliștii au creat legende adevărate despre fiabilitatea acestora, împărțind șoferii în două tabere. Dar totuși ce tip de distribuție este mai rezistent?

Răspunsul este livrat de producătorii canalului de YouTube, Auto Strong-M, care au folosit o curea uzată de pe un Volkswagen Passat produs în 2000 cu motor 1.9 TDI și un nouă. Lanțul pentru experiment a fost scos de pe un BMW Seria 5 E39 cu motor de 3.0 litri diesel M57.

Așadar, avem două lanțuri și două curele, una nouă și alta uzată. Specialiștii au folosit un dispozitiv special care simulează sarcinile extreme, pentru a afla când cedează cureaua și când lanțul. Rezultatul experimentului care cu siguranță vă va uimi îl vedeți în materialul video de mai jos!


 

Recomandate:

Volvo publică primele imagini cu viitorul XC90 pur electric! - Photo
Noutăți
Volvo publică primele imagini cu viitorul XC90 pur electric!

Viitorul Volvo XC90, dotat cu un sistem de propulsie electric, a apărut într-o serie de imagini patentate. Potrivit unor zvonuri, denumirea noii generații ar putea fi EXC90.  x

Inna
Bentley afirmă că a început producția lui Bentayga EWB - Photo
Noutăți
Bentley afirmă că a început producția lui Bentayga EWB

Constructorul britanic de automobile susține că a demarat producția lui Bentayga EWB, mașina cu cele mai avansate scaune din istorie. Se spune că pentru a realiza un exemplar, inginerii au nevoie de 1

Inna