Dacia înregistrează un nou record la capitolul vânzări, după ce nivelul acestora a crescut cu 9.3%

De Inna   |  22 Octombrie, 2021

Distribuie :

Dacia înregistrează o creștere de 9.3% la capitolul vânzări, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit datelor datelor oficiale, producătorul român a comercializat peste 400.000 de mașini la nivel global.

Deși Dacia tot face parte din constructorii auto care luptă cu criza mondială de cipuri, în primele nouă luni ale acestui an, producătorul de la Mioveni a înregistrat un număr impresionant de vânzări la nivel global. 

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, vânzările automobilelor marca Dacia au crescut cu 9.3%. Să nu uităm și de faptul că anul trecut au avut de suferit mai multe domenii de activitate din cauza pandemiei cauzate de virusul Covid-19. 

Din totalul de vehicule vândute în perioada ianuarie - septembrie 2021, 369.542 de unități au fost autoturisme (+7.7%), iar 31.602 au fost vehicule comerciale ușoare (+33.4%).

Cele mai vândute modele rămân a fi Sandero și Duster. Primul a fost cel mai vândut model din Europa în trimestrul al treilea, iar Duster a fost cel mai căutat SUV la nivel european în perioada menționată mai sus.