Datsun 120Y, o mașină despre care nu prea ai auzit, de vânzare pe 999!

De Redactor AE   |  5 Aprilie, 2021

Distribuie :

Pentru amatorii de mașini japoneze, numele Datsun rezonează de cele mai multe ori cu nume de sportive precum modelul 240Z, numit și Nissan Fairlady Z. Cu toate astea, Datsun a avut și automobile mai puțin ”nervoase”. 

Datsun 120T, sau Datsun B210 era de fapt o mașină născută în perioada crizei petroliere. În ciuda designului său cu ușoare accente sport, acest automobil trebuia să ofere performanțe maxime în materie de consum, iar caii putere veneau după. Prezentat în 1973 la începutul lunii Mai, noul Datsun punea la dispoziție două versiuni de motorizare, de 1.2 litri sau 1.4 litri Excellent. Ambele benzinare ofereau între 68 și 95 de cai putere. 

Variațiile însă nu se opreau doar la tipul motorului, asta pentru că au existat și 6 tipuri de caroserie ale acestui model, iar coupe-ul împărtășea multe elemente cu Nissan Silvia, unul dintre strămoșii celui mai popular Nissan produs vreodată. 

Facelift-ul, B211 le-a adus și un motor mai puternic, cu un volum de 1.6 litri, care însă din păcate era disponibil doar anumitor piețe de desfacere. 

Anunțul cu exemplarul găsit pe 999.md, îl găsiți accesând link-ul.

x
x
x
x

 

 

 

 

This chassis formed the basis for the S10 underpinning the Nissan Silvia coupé, which allowed Nissan to sell the Sunny Coupé at two Nissan Japanese dealership networks. The Sunny was exclusive to Nissan Satio Store, while the Silvia was exclusive to Nissan Prince Store, alongside the Nissan Skyline.