Deputații PAS au propus un nou proiect de lege, prin care asigurarea auto obligatorie (RCA) va putea fi procurată online

De Inna   |  16 Mai, 2022

Distribuie :

Dumitru Alaiba și Victor Spînu, ambii deputați PAS, au venit cu o inițiativă legislativă, datorită căreia am putea procura asigurarea RCA online, direct de la asigurator. În cazul în care proiectul de lege va intra în vigoare, prețul asigurărilor va scădea. 

Prin intermediul noului proiect de lege, deputații PAS își propun să ieftinească asigurarea auto obligatorie, dar și să "ușureze" șoferii de prea multă birocrație. "Este greu de imaginat că în Republica Moldova, la moment, acest lucru nu este posibil din punct de vedere legal. Proiectul va repara această greșeală", a declarat Dumitru Alaiba. 

Deputatul argumentează necesitatea acestui proiect din motiv că în Moldova, comisionul intermediarilor este mult mai mare comparativ cu țările din Europa. Acesta menționează că în Moldova, acest comision constituie 30% sau chiar 40% din prețul pe care îl achită clientul. 

Între timp, s-a expus și deputatul PAS, Victor Spînu: "Republica Moldova trebuie să devină atractivă pentru cetățeni, investitori și oaspeții ei. Avem obligația de a implementa cele mai bune soluții existente pe piață, pentru a deveni competitivi la nivel global". 

Menționăm că brokerii în continuare vor putea comercializa asigurările RCA, doar că e-RCA va fi o alternativă, la care șoferii vor putea apela fără intermediari.