Din 2023, Dodge nu va mai produce modelele Charger și Challenger

De Inna   |  25 Noiembrie, 2021

Distribuie :

Constructorul american a anunțat că va renunța la două modele legendare din gama sa. Totodată, va fi scos din producție și motorul de pe versiunile Hellcat. Schimbările urmează să se întâmple în anul 2023. 

Vești triste pentru fanii brandului american de automobile. În timp ce la Salonul Auto de la Los Angeles producătorii își prezentau noile modele, Dodge a anunțat că va scoate din producere două modele legendare: Charger și Challenger.  Compania, condusă de către Tim Kuniskis, a mai confirmat că motorul V8 de 707 CP, folosit pe versiunile de performanță Hellcat, va dispărea și el în același an.

De asemenea, șeful companiei a mai precizat că, începând cu anul 2024, gama de modele va fi totalmente diferită. Cele două automobile vor fi înlocuite cu modele absolut noi, bazate pe platforme dedicate. Șeful nu a confirmat dacă acestea vor purta aceleași nume. 

 

Până la scoaterea lor din producere, modelele Charger și Challenger vor continua să fie vândute și mai mult decât atât, vor primi ediții speciale noi. Cea mai nouă ediție se numește Jailbreak, care a fost lansată cu o săptămână în urmă.