Dispozitiv anti-telefon mobil

De AutoExpert   |  23 Ianuarie, 2012

Distribuie :

Dispozitiv anti-telefon mobil

Americanii de la Scosche vin cu o idee aparent inovativă, lansând un dispozitiv care blochează accesul telefoanelor în mașină, când aceasta este în mișcare. Botezat cellCONTROL, dispozitivul funcționează prin Bluetooth și se conectează în unitatea OBD-II de sub bordul mașinii. Instalarea se face ușor, fiind nevoie doar de descărcarea unei aplicații pe telefon. Totuși, în momentul în care telefonul utilizeză un dispozitiv hands-free, cellCONTROL se oprește din funcțiune.

Acum urmează partea mai intersentă, odată activat cellCONTROL nu blochează numai apelurile telefonului ci și sms-ul, mms-ul, e-mail-ul, aparatul foto, într-un cuvânt tot telefonul. Astfel, într-o perioadă în care producătorii încearcă să se adapteze la nevoia consumatorului și lansează produse cu ajutorul cărora șoferii pot vorbi liniștiți la telefon în timp ce conduc, cei de la Scosche vin cu o soluție cel puțin radicală. Aparent, dispozitivul ar fi dedicat părinților care își știu copiii mult mai atenți la telefonul mobil decât la drum atunci când sunt la volan, dar și celor al căror job depinde atât de mult de vorbitul la telefon încât nu se pot opri din această activitate nici când conduc.

Scosche ne anunță că în SUA prețul pentru cellCONTROL pornește de la 129,55 de dolari și este compatibil cu peste 1200 de telefoane și cu mașinile fabricate după 1996. Cu alte cuvinte, dacă aveți BlackBerry sau telefon echipat cu Android, Windows Mobile sau Symbian S60 și interfață OBD-II pentru automobil, v-ați scos.

Într-o societate în care pare mai ușor să se renunțe la mâncare decât la tehnologie, cellCONTROL pare a avea intenții bune, dar, cel puțin pe termen scurt, nu cred că va avea foarte mulți fani. Totuși. odată cu lansarea acestui dispozitv, întrebarea firească este dacă pe viitor trebuie să ne așteptăm la invenții precum banda adezivă care să ne lipească mâinile pe volan în poziția corectă, super glue-ul care să nu-i permită centurii de siguranță să fie scoasă decât când este permis sau a radioului care va funcționa doar când mașina este oprită, pentru o atenție cât mai sporită la condus.