DS intenționează să renunțe la folosirea display-urilor în viitoarele sale modele

De Pavel   |  1 Iulie, 2022

Distribuie :

Producătorul premium francez DS Automobiles, spune că nu își imaginează viitoarele modele cu display-uri uriașe din prezent. În modelele actuale de pe piață se obesrvă o tendință clară de a folosi cât mai multe ecrane cu diametru generos și combinarea instrumentarului digital cu sistemul multimedia.

Însă designerul-șef al DS, Thierry Metroz, spune că nu este de acord cu această tendință, în opinia sa interioarele dominate de ecrane sunt urâte, ba chiar cu un design prost gândit, astfel că DS va alege o altă cale.

Renunțarea la instrumentarul de bord clasic în favoarea unui singur afișaj mare contrazice filosofia DS, a menționat Metroz, într-un interviu acordat publicției Autocar. Cu toate acestea, scopul designerilor DS nu este doar de a reduce numărul și dimensiunea ecranelor la minim, ci de a scăpa definitiv de ele.

"Problema este că atunci când ecranul este oprit, acesta se transformă într-o suprafață dreptunghiulară neagră, cu o mulțime de amprente pe ea. Nu arată foarte sexy și nici tare luxos", a punctat Thierry.

Desigur, Metroz recunoaște importanța furnizării tuturor informațiilor necesare șoferului. DS caută o modalitate de a face acest lucru fără afișaje tradiționale: ”noua tehnologie ar trebui să fie mai puțin "intruzivă" și să provoace un sentiment de calm atunci când conduceți”.

Ce anume va folosi DS pentru a înlocui ecranul este încă neclar. Designerii altor mărci sunt de acord cu Metroz. De exemplu, potrivit lui Matthias Junghans de la BMW, moda lansată de Tesla va deveni un lucru din domeniul trecutului, iar alte tehnologii capabile să preia aceleași sarcini vor prelua locul afișajelor.

Ecranele tradiționale vor ajunge la dimensiuni modeste și vor apărea doar atunci când este necesar”, a conchis Junghans.