După ce au plecat din Rusia, mai mulți producători germani au raportat vânzări record în 2022

De Inna   |  16 Martie, 2023

Distribuie :

În pofida înregistrării unor probleme la nivel de profit odată cu renunțarea de la piața rusească, mai mulți constructori auto din Germania au reușit să raporteze vânzări record pe parcursul anului precedent. Mai mult, în acest an se prognozează o creștere semnificativă a venitului companiilor germane. 

Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz și Daimler Truck sunt companiile care au înregistrat venit record în 2022. Odată cu invazia rusească în Ucraina, BMW a părăsit piața din Rusia. În pofida acestui fapt, venitul brut al companiei a crescut cu 49% și a ajuns la 19.6 miliarde de dolari!

Iar Daimler Truck, după plecarea din Rusia a reușit să ajungă la un venit de 53.6 miliarde dolari, creșterea fiind de 28%, comparativ cu anul 2021. Între timp, cei de la Mercedes-Benz au reușit să mărească nivelul de vânzări al autoturismelor cu 5%, iar a vehiculelor comerciale cu 8%. Astfel, venitul a crescut cu 34% și a ajuns la un nivel de 15.6 miliarde de dolari. 

Constructorul din Wolfsburg a reușit să-și crească vânzările pe principalele pieți de desfacere: Germania, SUA și China. Datorită acestui fapt, a fost înaintată o cerere de creștere a dividentelor pentru acțiunile preferențiale de la 7.97 dolari până la 9.24 dolari, care este un record absolut!