Elon Musk anunță că nu va mai vinde modelele Tesla cu bitcoini. Află de ce!

De Pavel   |  13 Mai, 2021

Distribuie :

Tesla a încetat să mai accepte bitcoini drept valută pentru comercializarea modelelor sale. Despre acest lucru a anunțat CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a explicat că decizia vine în urma unei îngrijorări cu privire la emisiile nocive, după care prețil bitcoinului a căzut cu 15%.

Potrivit lui Musk, Tesla este îngrijorată de extinderea utilizării combustibililor fosili, în special a cărbunelui, ceea ce provoacă daune grave mediului. Combustibilul este folosit pentru a alimenta generatoarele uriașe ale fermelor miniere Bitcoin.

Musk a adăugat că încă mai crede în potențialul bitcoinului ca monedă a viitorului, dar astăzi operațiunile cu acesta "sunt prea scumpe pentru mediu". Cu toate acestea, constructorul american nu intenționează să-și vândă încă rezervele de criptovalută și promite să reia utilizarea acesteia imediat ce minerii vor adopta metode mai ecologice.

În același timp, Tesla va căuta criptomonede care consumă mai puțină energie, cum ar fi Ripple, Shiba sau DOGE. Despre ultima, Musk a întrebat urmăritorii săi de pe Twitter dacă ar vrea să o vadă ca pe o potențială metodă de plată.