(FOTO) Lexus prezintă oficial noul IS și confirmă că acesta nu se va mai comercializa în Europa!

De Pavel   |  16 Iunie, 2020

Distribuie :

Campania de promovare a noii generații Lexus IS a demarat la începutul lunii iunie, când niponii au publicat o imagine teaser în care se puteau observa doar stopurile modelului. Acum, constructorul publică primele imagini oficiale și detalii desfășurate care vizează sedanul de clasă medie.

Noul Lexus IS vine cu o mai multe modificări la capitolul design, dar și cu ceva îmbunătățiri la nivelul suspensiilor. Din păcate, oficialii niponi au decis să nu mai comercializeze IS-ul pe piețile din Europa, din cauza vânzărilor slabe înregistrate în ultimul an.

Potrivit reprezentaților Lexus, noua generație IS va fi disponibilă în America de Nord, Japonia, Orientul Mijlociu și pe câteva piețe din America de Sud și Asia.

Ei bine, noul model al japonezilor se inpune printr-o grilă redesenată, prize de aer mai generoase și blocuri optice față cu o semnătură luminoasă nouă. La fel, au fost remodelate barele de protecție, iar stopurile au primit mici îmbunătățiri. Astfel, Lexus IS se pezintă acum cu o bandă lumoasă care unește cele două stopuri de la posterior.

Versiunea de performanță F Sport va fi echipată cu o serie de elemente ale caroseriei de culoare neagră, iar standard, modelul va fi încălțat în jante de 18 inch. Opțional pentru F Sport, niponii propun jante marca BBS de 19 inch.

Motorizările modelului nu au suferit nici o schimbare și vor fi similare cu cele de pe generația actuală. Așadar, noul IS va putea fi echipat cu un benzinar de 2.0 litri volum de 241 CP, sau cu o unitate V6 de 3.5 litri volum care în dependență de versiunea poate livra 260 CP sau 311 CP. Variantele cu tracțiune spate vor primi o cutie automată cu șase trepte, iar cele cu tracțiune integrală o transmisie cu opt rapoarte.

Conform reprezentanților companiei Lexus, suspensiile sunt acum mai rigide pentru o dinamică mai bună și un spor de manevrabilitate.

Standard, noul Lexus IS va fi disponibil cu un display central cu diagonala de 8 inch, sau opțional de 10.3 inch, dedicat sistemului de infotainment, care este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Pachetul de sisteme de siguranță primește numele Lexus Safety System+ 2.5 și oferă în versiunea de bază un sistem automat de frânare de urgență cu funcție pentru detectarea pietonilor și a bicicliștilor, și un sistem de avertizare cu privire la o posibilă coliziune.