General Motors a lansat noul Hummer EV! Pick-up-ul electric oferă 1.000 CP și autonomie de peste 560 de kilometri

De Pavel   |  21 Octombrie, 2020

Distribuie :

După o amplă campanie de promovare, General Motor a prezentat într-un sfârșit mult așteptatul Hummer EV. Celebrul SUV care a fost reînviat după 10 ani sub formă de pick-up full electric, păstrează liniile de design a strămoșului său și promite performanțe dinamice impresionante.

La capitolul design menționăm partea frontală unde în locul unde deja ne-am deprins să vedem o grilă mare a radiatorului, observăm o bandă luminoasă LED, pe care este inscripționat numele modelului. Silueta caroseriei este una mușchioasă și brutală, așa cum ne-am obișnuit să vedem în mod normal un Hummer. EV-ul folosește roți uriașe pentru off-road, diametrul cărora nu este indicat de constructor.

La interior, Hummer EV oferă un sistem de infotainment proiectat printr-un display cu diagonala de 13.4 inch, dezvoltat pe platforma Unreal. Această platformă este dezvoltată de producătorul de jocuri video Epic Games și reprezintă un mediu software dedicat, pe baza căruia pot fi dezvoltate jocuri video. La fel, șoferul are la dipozitie și un instrumentar de bord digital cu ecran de 12.3 inch

Hummer EV va fi echipat cu numeroase tehnologii pentru off-road, printre care se numără Crab Mode și Extract Mode. Crab Mode este practic un sistem de direcție integrală, iar Extract Mode reprezintă suspensia adaptivă pe aer care permite o creștere a înălțimii suspensiei cu circa 149 mm în condiții extreme de drum accidentat. 

Clienții vor putea a lege dintre patru versiuni în care va fi disponibil noul Hummer EV:

- Hummer EV Edition 1 va oferi trei motoare electrice cu o putere totală de 1.014 CP și un cuplu de 15.592 Nm! Valoarea cuplului este însă calculată de producătorul american la nivelul roții, într-un mod diferit de modul de calcul utilizat în Europa. Jurnaliștii publicației Car and Driver estimează că valoarea reală a cuplului este de circa 1.000 Nm. 

Această versiune este capabilă de o accelerare de la 0-96 km/h în aproximativ de 3 secunde, iar prețul de comercializare va începe de la 113.000 de dolari. Autonomia declarată de contructor este de 563 de kilometri, fiind calculată conform standardului american EPA, iar bateria are sistem de 800 de volți și poate fi încărcată cu până la 300 kW. Vânzările vor începe în toamna anului 2021.

- Hummer EV 3X va fi livrat la fel cu trei motoare electrice, dar care vor putea dezvolta un total de 800 de cai putere, în timp ce autonomia va fi de circa 483 kiloemtri (EPA). Această versiune va fi disponibilă din toamna anului 2022 la un preț de 100.000 de dolari

- Hummer EV 2X echipat cu două motoare electrice va propune un total de 625 CP autonomie de 483 de kilometri (EPA). Acesta se va lansa în 2023 la un preț de 90.000 de dolari;

- Versiunea de bază Hummer EV 2 va fi propusă clienților cu două motoare electrice și o autonomie de până la 400 de kilometri (EPA), iar prețul va fi de 80.000 de dolari. Această ultimă versiune va apărea însă pe piața abia în primăvara anului 2024.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x