Germania analizează reducerea valorii subvențiilor pentru cei care vor să-și procure mașini electrice

De Pavel   |  19 Aprilie, 2022

Distribuie :

Contradicții în Guvernul german! Se pare că nemții tot mai tare sunt afectați de promovarea EV-urilor, care bate dur în industria auto și duce la închiderea uzinelor, concedierea angajaților în masă și lipsa noilor locuri de muncă. Însă argumentele cu care operează persoanele oficiale ascund acest lucru și enumeră alte motive neconcludente.

Ministerul Economiei din Germania, declară că subvențiile pentru vehiculele electrice vor fi reduse semnificativ începând cu anul 2023. Mai mult, guvernul german dorește să elimine subvențiile pentru modelele PHEV până la sfârșitul acestui an.

În acest moment, autoritățile germane asigură subvenții de 6.000 de euro șoferilor care doresc să-și achiziționeze o mașină electrică nouă. Cei care doresc o mașină plug-in hybrid, primesc un bonus de 4.500 de euro din partea statului german.

În curând, aceste ajutoare din partea statului ar putea deveni istorie. Ministerului Economiei din Germania, vrea să reducă subvențiile pentru mașinile electrice cu 33% începând din 2023, adică de la 6.000 la 4.000 de euro. Ulterior, acestea vor continua să scadă până la 3.000 de euro în 2024 și 2025. Iar în cazul vehiculelor PHEV, subvențiile vor dispărea definitiv, până la sfârșitul lui 2022.

Germania demult își dorește să elimine gradual subvențiile pentru mașinile electrice. O astfel de decizie a fost întârziată ca urmare a presiunilor impuse de experții din industria auto pentru a nu renunța la această inițiativă deocamdată. Guvernul german dorește să redirecționeze subvenții noi pentru protejarea climei.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, declară că mașinile PHEV sunt suficient de accesibile și nu necesită o finanțare publică suplimentară. Acesta susține că banii ar trebui redirecționați pentru EV-uri și protejarea climei.

În același timp, vine să contrazică aceste declarații Hildegard Muller, șeful grupului de lobby pentru automobile VDA. Acesta a precizat că „mașinile plug-in hybrid reprezintă mijlocul pentru tranziția către mobilitatea electrică”. Muller a adăugat că eliminarea subvențiilor „va pune în pericol creșterea mobilității electrice și va ignora realitățile consumatorilor în Germania”.

Purtătorul de cuvânt al politicii de transport pentru Partidul Liber Democrat din Germania, Bernd Reuther, a precizat că „trebuie să realizăm o tranziție cât mai atrăgătoare posibil către aceste mașini și trebuie subvenționate cum se cuvine”. În același timp, el a mai spus că actuala coaliție de guvernare nu trebuie să se distanțeze de planul inițial, deoarece vehiculele PHEV contribuie semnificativ la protejarea mediului.

Recomandate:

Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare - Photo
Sociale
Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) afirmă că încă un sector de drum al traseului R6 Chișinău-Orhei-Bălți (traseul care unește localitățile Ratuș, Bănești și Prepelița) a fost dat &ici

Inna
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații - Photo
Sociale
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă

Pavel
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică - Photo
Sociale
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică

La momentul actual, Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări majore în ceea ce ține de furnizarea energiei electrice. După ce ne-am confruntat cu mai multe probleme în trafic

Inna
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri! - Photo
Noutăți
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri!

Angajații atelierului de tuning Apex Motorsport au povestit pe rețelele sale de socializare istorioara unui Porsche 911 Turbo deosebit. Proprietarul mașinii sport vine în mod regulat l

Pavel