UTIL. Ghidul autmobilistului începător: De unde cumpăr piese ORIGINALE la preț Accesibil?

De Redactor AE   |  14 Aprilie, 2019

Distribuie :

Zilnic, zeci sau poate chiar sute de șoferi, își iau permisul de conducere. După o cale lungă cu mult chin, griji și emoții, examene și teroare la proba finală. Însă adevăratul test abia urmează. După obținerea permisului și procurarea mașinii, totul abia începe.

Știm care sunt emoțiile la achiziția unei mașini noi. Fie că este prima ta mașină, e cu zero kilometri sau cu parcurs, că e mai bună decât precedenta care ai avut-o și mai fiabilă, ori că e un alt model și marcă, într-un final tot vei ajunge să bagi bani în ea, adică în piese și întreținere. Inevitabil.

De aici și până la întrebarea ce cumpăr, de unde și cum să aleg, nu e cale lungă.”De unde iau piese? Sunt atâția producători de piese de schimb și consumabile, ce să aleg? Oare sunt originale sau...contrafăcute? Și dacă sunt chiar de la producător, cât de calitative sunt? Aș putea alege varianta direct de la uzină, adică piesele originale...dar sunt cam scumpe...”

Și uite așa începe o nouă aventură. Apuci să înveți lucruri noi, despre tine, despre mașina ta, despre piața de produse, despre piese, reparații și întreținere. Unii producători îi cunoști probabil, alții îți sună dubios, dar tot recomandați sunt? Cum să știi că alegi ce trebuie și nu că va funcționa mult timp? Ai garanția de origine a țării producătoar? Știi că sunt și produse contrafăcute pe piață nu? Și atunci care este soluția, când ieftin nu vrei, dar original e prea scump? Află că le poți avea pe ambele!

Iată de ce am scris și ghidul automobilistului începător în care am speranța că îți va fi de mare ajutor! În special, dacă nu ești suficient de bogat ca să îți permiți lucruri ieftine.

Știm bine faptul că deseori, pe piață sunt ”împinse” și promovate produse de proastă calitate. Fie oferta (alegerea) este mai restrânsă și atunci ești practic nevoit să cumperi ceea ce este pe stocul magazinului. La fel de bine este cunoscut și faptul că anumite ateliere de reparații folosesc piese de proastă calitate conștient, așa cum marii importatori de piese dictează propriile reguli de joc. Fiind prins într-o reparație și așa cum nu ai timp de așteptat atunci când este depistată încă o defecțiune, vei merge pe mâna ”specialiștilor” care îți vor instala piesa la recomandare, fără însă a-ți comunica alternativele. Pentru că nu ai de ales!

Aici în ajutor îți vine Piese Bavaria. O echipă de profesioniști care să te consulte și să te ajute să faci alegerea corectă. Un shop, unde în baza codului de piesă, sau a codului de caroserie al mașinii, îți poți aduce la comandă tot ce ai nevoie, la un preț onest!

[gallery columns="2" link="file" size="medium" ids="99363,99364"]

De ce este atât de important să beneficiezi de un sfat prietenesc la momentul oportun și absolut gratuit? Pentru că au o experiență bogată în acest domeniu. Piese Bavaria cunoaște totul despre piese, dar și aspectele tehnice ale unei reparații calitative.

Spre exemplu, la schimbul de amoritzoare este recomandat să schimbi și rulmenții de sarcină împreună cu protecția de praf, pentru a avea garanția unei durate de viață maximă. Ce se întâmplă când nu faci asta? Uzura și vibrațiile provocate de rulment scurtează și viața amortizorului, iar astfel te vei întoarce în scurt timp în atelier pentru a mai lăsa niște bănuți în contul lor!

Sau, alt exemplu. Știi că mașina ta papă ulei 5W40 și ai auzit de recomandarea pentru Castrol. Dar știai că sunt 5 tipuri de ulei 5W40 de la acest producător? Ar fi corect să ți se vândă chiar ”orice” ulei Castrol 5W40? Sau este mai bine totuși să beneficiezi de o consultație și în funcție de mașină, motor, etc să cumperi uleiul recomandat de acel producător?

Deci Piese Bavaria înseamnă în primul rând consultație profesionistă! Nu doar pentru ce știi că ai de cumpărat, dar și în cazul în care nu ai nici cea mai mică idee despre ce ai putea alege.

Gama de produse la fel, este practic nelimitată și toate, vin din Germania, regiunea Bavaria, de unde de altfel și denumirea Piese Bavaria. Este firesc să vă întrebați în acest caz de ce ar avea ei prețul cel mai atractiv? Pentru că operează doar cu comanda prealabilă, nu suportă cheltuieli de depozitare și nici angajați nu au care să le manevreze stocurile, deci produsele nu au acel adaos care să acopere operațiuni și cheltuieli absolut nejustificate.

[gallery columns="5" link="file" ids="99367,99366,99370,99372,99377"]

Faruri, aripi, amortizoare, arcuri, plăcuțe și/sau discuri de frână, uleiuri de motor, filtre, ștergătoare de parbriz și tot ce înseamnă mentenanță sau reparație le găsești la ei. Unele sunt chiar pe stoc, altele necesită a fi comandate. Iar în funcție de cum ți-e norocul, termenul de livrare este între 24 de ore și 14 zile. Poți apela chiar și pentru elemente de tuning de uzină, fie AMG, sau M Performance, sau accesorii Lifestyle din colecția de producător, ori poate vrei un set de preșuri ceva mai speciale!

Într-un cuvânt, absolut orice piesă, ai nevoie și care ți-o oferă producătorul, o poți lua la preț corect, direct de la nemți!

[UPDATE] Pentru că nu toți cititorii au înțeles de fapt, că pot procura piese și pentru alte mărci de automobile, afară de cele nemțești, am introdus și această frază. Răspunsul fiind da, puteți comanda o varietate de tipuri de piese, pentru o varietate de mărci și branduri.

Așa ai siguranța că mașina ta primește tot ce-i mai bun. Nu trebuie să îți faci griji de unde cumperi și cine le produce, pentru că știi sigur că vin de la uzină și sunt ceea ce ți-ar recomanda un profesionist să folosești.

Disclaimer. Acest material conține plasare de produs. 

Îi puteți contacta pe Facebook: facebook.com/PieseBavaria/Pe site: http://piesebavaria.mdSau direct la +373 (67) 686 686,  info@piesebavaria.md

[gallery td_select_gallery_slide="slide" link="file" columns="1" size="medium" ids="99383,99382,99381,99380,99374,99373,99379,99378,99377,99376,99375"]

P.S. De aici mi-am cumpărat cam tot ce îmi trebuia pe original pentru recondiționarea BMW-ului E30 325i din 1986 și tot de aici vom cumpăra și tot ce ne lipsește pentru Audi V8!