Honda prezintă noul Civic Hatchback! Disponibil cu motoare aspirate natural și turbo

De Sergiu   |  24 Iunie, 2021

Distribuie :

Honda continuă să diversifice gama actualei generații Honda Civic. După lansarea modelului în caroserie Sedan, niponii anunță debutul lui Civic Hatchback.

Noul Civic Hatchback dispune de toate actualizările tehnologice prezente pe Civic Sedan, inclusiv o nouă suită standard de tehnologii de siguranță și asistență pentru șofer Honda Sensing. Opțiunile cheie includ un ecran tactil de 9 inci, un sistem de sunet premium Bose și un instrumentar de bord digital de 10.2 inci.

Premieră: Noua generație Honda Civic - design temperat, motorizări pe benzină și tehnologii actuale
Honda a dezvăluit cea de-a 11-a generație Civic în caroserie de tip sedan. Deocamdată, modelul este dedicat doar publicului american, dar geografia vânzărilor urmează a fi extinsă. Civi
AutoExpert

Civic este centrat spre piața din SUA, unde a fost readus în 2016. Varianta Hatchback ocupă nișa proprie în gamă, cu circa 20% din vânzările totale ale modelului. Iterația precedentă, a 10-a generație, a primit titlul de cel mai bine vândut vehicul în America în ultimii cinci ani, cu 1.7 milioane de unități vândute.

Rigiditatea torsională a caroseriei a crescut cu 19% față de generația precedentă. În același timp, deschiderea zonei de încărcare a fost lărgită cu 1.6 inci. Civic Hatchback dispune de un aspect distinct atât pentru partea frontală cât și în spate. Gama cromatică a fost completată cu nuanțele Boost Blue Pearl și Smoky Mauve Pearl și include acum un total de opt nuanțe.

Noul Civic Hatchback poate fi comandat cu două opțiuni de motorizare, ambele vor fi disponibile cu transmisie manuală cu șase trepte. Echipările LX și Sport sunt oferite cu un motor aspirat natural de 2.0 litri volum, care dezvoltă un maxim de 158 CP și 187 Nm. Pe lista opționalelor se regăsește și o transmisie CVT. Versiunile EX-L și Sport Touring sunt disponibile cu motorul turbo de 1.5 litri volum de 180 CP și 240 Nm.

În plus față de modurile de conducere Standard și Eco standard, unitățile echipate cu CVT dispun acum de un mod Sport selectabil de șofer. Modul Eco reduce sensibilitatea clapetei de accelerație și a transmisiei, precum și puterea sistemului de aer condiționat pentru a optimiza consumul de combustibil.

În comparație cu generația precedentă Hatchback, montanții A au fost deplasați înapoi cu 5 centimetri, ampatamentul a crescut cu 3.5 centimetri și ecartamentul spate este cu 1.4 centimetri mai lat. 

Interiorul Civic Hatchback prezintă multe dintre elementele de design cu Civic Sedan. Honda menționează că habitaclul este realizat într-o stilistică simplistă cu vizibilitate, ergonomie și tehnologie axată pe șofer. Vizibilitatea exterioară este îmbunătățită de montanții A deplasați, capota joasă, tabloul de bord plat și oglinzile exterioare repoziționate, care sunt acum montate pe portiere. 

În spate, Civic Hatchback are geamuri laterale mai mari, noi geamuri integrate în montanții C și o lunetă pentru a spori vizibilitatea în spate. Spațiul util pentru ocupanții spate a crescut, iar înălțimea precedentă a fost păstrată.

Standard pentru toate echipările Civic Hatchback, este disponibilă funcția Body Stabilizing Seat ce îmbunătățește experiența la volan.

La fel ca Sedan, Civic Hatchback include o serie de sisteme noi de siguranță activă și pasivă. Aceasta include prima aplicație din lume a airbag-urilor frontale pentru șofer și pasager concepute pentru a reduce  probabilitatea de răniri cauzate de traumatisme cerebrale severe asociate cu coliziunile frontale. Noul airbag al șoferului din față folosește o structură inovatoare în formă de gogoașă pentru împiedica rotirea capului. Airbagul din fața pasagerului folosește un design cu trei camere pentru a obține un rezultat similar.

Honda Sensing plusează cu funcțiile Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist System și Low-Speed Braking Control.

Versiunea europeană va debuta în 2022 și va fi un hybrid e:HEV. Umplutura tehnică va fi împrumutată de la modele precum Vezel.

Civic a fost construit în America de Nord de 35 de ani, cu aproape 11 milioane de unități produse. Noul Civic Hatchback va fi fabricat în SUA pentru prima dată, la uzina auto a companiei din Greensburg, Indiana, utilizând piese produse local și de origine globală.

 

 

Recomandate:

Ford a dezvoltat terminațiile retractabile ale eșapamentului, de care se vor bucura fanii offroad-ului! - Photo
Noutăți
Ford a dezvoltat terminațiile retractabile ale eșapamentului, de care se vor bucura fanii offroad-ului!

Ford prezintă cea mai recentă inovație a sa, de care se vor bucura pasinații de off-road. Așadar, constructorul american a dezvoltat un sistem de terminații retractabile ale sistemului de eșapament, p

Pavel
Conceptul legendarului Countach a fost testat pe un circuit din Italia de către noul proprietar - Photo
Retro
Conceptul legendarului Countach a fost testat pe un circuit din Italia de către noul proprietar

Constructorul italian de automobile a recreat conceptul din care s-a născut legendarul Countach. Italienii au avut nevoie de 25.000 de ore pentru a da naștere acestui automobil, rezervat unu

Inna
Autoritățile italiene au evacuat o Lancia care a stat nemișcată în același loc timp de 50 de ani - Photo
Diverse
Autoritățile italiene au evacuat o Lancia care a stat nemișcată în același loc timp de 50 de ani

Acest Lancia Fulvia din 1962 a fost evacuată miercuri, 20 octombrie, de pe strada Zamboni din orașul Conegliano, din nordul Italiei. Berlina a stat în același loc sub cerul liber pe parcurs

Pavel
Noul Mercedes-AMG SL va debuta deja pe 28 octombrie, până atunci producătorul a publicat un nou teaser - Photo
Noutăți
Noul Mercedes-AMG SL va debuta deja pe 28 octombrie, până atunci producătorul a publicat un nou teaser

Oficialii de la Mercedes-AMG au publicat ultima imagine cu viitorul SL, al cărui debut este planificat pentru 28 octombrie. Se întâmplă după ce oficialii au publicat alte imagini cu interi

Inna
Dacia înregistrează un nou record la capitolul vânzări, după ce nivelul acestora a crescut cu 9.3% - Photo
Noutăți
Dacia înregistrează un nou record la capitolul vânzări, după ce nivelul acestora a crescut cu 9.3%

Dacia înregistrează o creștere de 9.3% la capitolul vânzări, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit datelor datelor oficiale, producătorul român a co

Inna
Porsche Taycan Cross Turismo s-a făcut de rușine în cadrul Testului Elanului! - Photo
Noutăți
Porsche Taycan Cross Turismo s-a făcut de rușine în cadrul Testului Elanului!

Publicația spaniolă km77.com, a efectuat un nou test al elanului, în care a pus la încercare noul Porsche Taycan în versiunea Cross Tursimo. Din păcate, break-ul nu a reușit să

Pavel
330 CP și 450 Nm! Maserati prezintă prima versiune eco a SUV-ului Levante - Photo
Noutăți
330 CP și 450 Nm! Maserati prezintă prima versiune eco a SUV-ului Levante

Primul SUV din istoria mărcii Maserati a obținut și o versiune ecologică, aceasta fiind o premieră pentru italieni. Strategia de electrificare la italieni, a început în vara anului tr

Inna
Mașinile electrice de la Volvo vor avea o autonomie mai mare, după ce s-a făcut un update software - Photo
Noutăți
Mașinile electrice de la Volvo vor avea o autonomie mai mare, după ce s-a făcut un update software

Mașinile electrice din gama Volvo au obținut un update software over-the-air. O altă noutate plăcută pentru clienți este că autonomia mașinilor a crescut, doar că suedezii nu au menționat cu c&ac

Inna