Hybrizi pe steroizi: ABT scoate 425 de cai putere dintr-un Audi Q5, 55 TFSI e Quattro

De Redactor AE   |  4 Mai, 2020

Distribuie :

ABT Sportsline continuă să-și uimească fanii cu mai multe kituri de tuning adresate producției Grupului VAG. După RS6, acum avem în față un Audi Q5 plug-in hybrid, dar care ar putea pune probleme serioase chiar și unui sportcar.

Cu siguranță că inginerii Audi nu și-au propus să facă din Q5-ul hybrid în versiunea 55 TFSI e Quattro un supercar killer. Căsnicia dintre motorul cu ardere și motorul electric urma să dea naștere unui automobil în egală măsură de performant, eficient și mai puțin lacom de benzină și nicidecum să-l transforme într-o rachetă pe patru roți.

Cei 357 PS de cai putere și 500 Nm de cuplu motor, dezvoltate de sistemul de propulsie hybrid sunt mai mult decât suficiente pentru a potoli setea de accelerație și viteză înaltă pentru marea majoritate a șoferilor.

Însă pentru o companie de tuning ca ABT, orice performanță de fabrică este sub nivelul dorințelor, de unde probabil a și pornit ideea de a tuna Q5-ul. Și au făcut-o destul de bine.

Unitatea de 2.0 litri volum, turbo aspirată a primit un boost up de la 252 PS la 310 PS, iar cu cei 143 PS și 350 Nm adițional furnizați de unitatea electrică puterea sumară a ajuns la 425 de PS și 550 Nm de cuplu motor. Știu că în sumă 310 + 143 nu veți obține 425 CP, dar în cazul hibrizilor formulele de calcul sunt un pic mai diferite, iar noi ținem să îi credem pe cuvânt pe nemți.

Iar pe exterior, ABT a păstrat totul cât mai original, cu excepția jantelor de 20 de țoli și insignele ABT, în rest este un ”banal” Q5 care ar trebui să bucure proprietarul cu un consum decent și fără să sperie mașinile tunate în intersecții.