Imagini direct de la uzină! BMW dezvăluie procesul de asamblare al ecxlusivistului 3.0 CSL

De Inna   |  20 Februarie, 2023

Distribuie :

BMW 3.0 CSL este un model creat de bavarezi, cu ajutorul căruia germanii marchează 50 de ani de la crearea diviziei M. Automobilul exclusivist va fi produs în doar 50 de exemplare. 

Noul 3.0 CSL este un model dezvoltat totalmente de către divizia M și aduce omagiu celor 50 de ani împliniți de la fondarea diviziei M a constructorului bavarez. Mai mult decât atât, acesta este conceput drept succesor spiritual al modelului original din anii '70. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Procesul de producție se desfășoară la uzina din Dingolfing. Iar ca acțiunea să se desfășoare după plan, BMW va adopta câteva procese de producție unice pentru acest model, care va fi construit într-o hală specială, separată de linia de asamblare principală. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Procesul de producție este unul cu adevărat migălos. Aripile modelului sunt lățite prin procese speciale de prelucrare și de sudură ale acestora. Mai târziu, odată ce aripile sunt montate, caroseria este transportată într-un loc special amenajat pentru a fi vopsită manual de către un grup de specialiști. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

În același timp, unele elemente (precum panourile laterale și barele de protecție) sunt finisate la uzina din Landshut, care se află în apropiere de uzina din Dingolfing. Finalizarea procesului de asamblare se desfășoară într-o locație specială din Moosthenning, unde un grup de 30 de oameni asamblează interiorul și exteriorul noului model. 

Dacă să generalizăm toate procesele, atunci producția unui exemplar BMW 3.0 CSL durează aproape două săptămâni.