În ciuda pandemiei, Bentley a vândut un număr record de automobile în 2020

De Sergiu   |  11 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Pandemia de COVID-19 a adus inevitabil luni de stand-by pentru numeroase industrii din întreaga lume, inclusiv industria auto, care va necesita mult timp pentru a se recupera totalmente. Chiar și așa, unii producători au atins recorduri. Săptămâna trecută vă informam de cifrele impresionante atinse de Tesla, iar acum și Bentley face niște totaluri interesante, la scară mai mică, ce-i drept, or producătorul nu a fost niciodată un adept al producției în serie mare.

Astfel, în ciuda crizei actuale, Bentley a înregistrat cel mai bun an din istoria sa, reușind să vândă 11.206 de mașini în 2020. Constructorul susține că acest fapt se datorează gamei de modele actualizate, dar și creșterii cererii pentru automobilele proprii pe piața chineză, cu aproape 48%. China este pe cale să depășească în curând America în cota globală a vânzărilor, cu 2.880 de automobile livrate în 2020, comparativ cu 1.940 cu un an înainte. 

Vânzările în America au crescut cu doar 4% în anul trecut, cu 3.035 de mașini livrate, comparativ cu 2.913 în 2019. Europa s-a clasat pe locul trei, înregistrând 2.193 de vânzări, ceea ce a reprezentat o scădere de 18% față de 2019. În Marea Britanie, s-au vândut cu 22% mai puține modele în 2020.

Este remarcabil faptul că acest record a fost atins chiar dacă liniile de asamblare Bentley, ca și a multor alte companii, au fost nevoite să stopeze activitatea vreme îndelungată, asamblarea fiind ulterior reluată la 50% din capacitatea inițială de producție - o pauză fără precedent pentru constructor.

Foarte bine se vând Bentley Continental GT cu 24% din toate comenzile, urmând GT Convertible cu încă 15%. Bentayga, care a suferit o procedură de întinerire recent a adus 37% din totalul vânzărilor pentru 2020.

Acest fapt deja este remarcabil, în special pentru un brand de lux care oferă mașini lucrate manual, în serie mică. Acum Bentley vrea să-și extindă prezența în China, stat ce ar putea ajunge în scurt timp cea mai importantă piață de desfacere pentru constructor.

"Chiar dacă am anticipat vânzări mai mari înainte de pandemie, dacă luăm în considerare nivelul restricțiilor instituite în întreaga lume pentru majoritatea anului, atingerea acestei performanțe record este o dovadă puternică a potențialului nostru", a declarat Adrian Hallmark, președinte și CEO al Bentley Motors.

În anul 2021, Bentley va continua pe calea strategiei Beyond100, dar și planurile pentru a deveni o companie de automobile complet electrificată până în 2030. 

Recomandate:

Noile Moskvich-uri produse la uzina Renault vor fi folosite pentru taxi și carsharing - Photo
Noutăți
Noile Moskvich-uri produse la uzina Renault vor fi folosite pentru taxi și carsharing

Viceprimarul Moscovei răspunzător pentru transport și dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, Maxim Liksutov, a declarat într-un interviu că fosta fabrică Renault, naționaliza

Pavel
Șoferul unui BMW s-a pomenit cu mașina într-un stâlp după ce a încercat să-și prindă telefonul! - Photo
Accidente
Șoferul unui BMW s-a pomenit cu mașina într-un stâlp după ce a încercat să-și prindă telefonul!

Un accident bizar a fost înregistrat la Tiraspol. Șoferul unui BMW Seria 3 s-a izbit violent într-un stâlp, iar polițiștii ajunși la fața locului au rămas uimiți când au a

Pavel
Maserati a confirmat numele pentru noua decapotabilă MC20! - Photo
Noutăți
Maserati a confirmat numele pentru noua decapotabilă MC20!

Recent, italienii au publicat câteva imagini cu cerul, făcând aluzii la noua decapotabilă. Potrivit ultimilor informații, aluzia a fost la locul ei. Constructorul italian de autom

Inna
Benzina mâine se scumpește din nou, în timp ce motorina se ieftinește cu doar 1 ban - Photo
Sociale
Benzina mâine se scumpește din nou, în timp ce motorina se ieftinește cu doar 1 ban

ANRE publică noile prețuri plafon pentru principalele tipuri de carburanți. Din păcate, nici astăzi șoferii nu au parte de mult așteptatele ieftiniri.Astfel, mâine 18 mai, benzina va costa c

Pavel
În luna aprilie, în cel mai mare oraș din China, nu a fost vândută nici o mașină! - Photo
Noutăți
În luna aprilie, în cel mai mare oraș din China, nu a fost vândută nici o mașină!

Pe parcursul lunii aprilie, în Shanghai a fost stabilit un nou record. În cel mai populat oraș din China, care numără 26 de milioane de locuitori, nu a fost vândută nici o mașin

Pavel