În Crimeea se lucrează intensiv asupra dezvoltării versiunii electrice pentru UAZ Buhanka

De Inna   |  9 Ianuarie, 2023

Distribuie :

UAZ-452 sau cunoscut și ca Buhanka, este unul dintre cele mai vechi automobile din lume care încă se produc. Iar versiunea electrică a modelului a fost gândită încă în perioada anilor 1970, însă tentativa nu a avut succes. 

În Crimeea a fost dat startul lucrările în ceea ce ține de electrificarea microbuzului rusesc UAZ Buhanka. Noua versiune ar urma să fie prezentată în vara acestui an. Apropo, versiunea electrică va fi dezvoltată de către întreprinderea "Elkafa", care a semnat un acord cu UAZ. În urma acordului, compania va ajuta la dezvoltarea și furnizarea mașinilor fără motoare. 

Seria de teste necesară va începe deja în primăvara acestui an, care apropo se vor desfășura tot în Crimeea. Să ne așteptăm oare la fotografii spion cu Buhanka camuflată? Ulterior, se planifică conversia versiunilor standarte în cele pur electrice și asamblarea acestora în ediții mici. De asemenea, se propune și comercializarea kit-urilor cu ajutorul cărora proprietarii vor putea realiza conversia într-un vehicul electric în mod independent. 

Despre detaliile tehnice ale versiunii pur electrice încă nu s-a vorbit nimic, însă este ferm că construcția arhaică a automobilului nu poate menține o baterie mare. Reamintim că UAZ-452 este în utilizare încă din anul 1965. Iar la momentul actual, microbuzul nu mai face față cerințelor de siguranță, mai mult decât atât, rușii au început să-l doteze cu motoare învechite, a căror standart de emisie este Euro 0.