În perioada caniculară, se anunță restricții de circulație pentru vehiculele de tonaj mare

De Inna   |  11 Iunie, 2024

Distribuie :

Poliția Republicii Moldova anunță despre impunerea anumitor restricții de circulație pentru vehiculele a căror greutate trece de 20 de tone. Astfel, acestea nu vor putea circula pe anumite porțiuni de drum, în zilele cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius. 

În acest context, oamenii legii reamintesc despre faptul că porțiunile de drum, unde nu vor putea circula vehiculele din această categorie, sunt semnalizate cu indicatoare de interzicere și restricție a masei limitate. 

"Aceste restricţii de circulație nu vizează transportul de pasageri, vehiculele care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea și lichidarea situaților excepționale", menționează IGP.

Scopul acestor restricții este de a preveni deterioarea părții carosabile cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic. Prin urmare, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze în orele când temperatura de afară nu depășește 30 de grade Celsius. 

În cazul evitării acestor restricții, persoanele fizice riscă amendă de la 3.000 până la 4.500 de lei, iar cele juridice, de la 12.000 la 15.000 de lei.