În pofida electrificării, Audi nu va transforma celebrul motor cu 5 cilindru în unul hibrid

De Inna   |  19 Mai, 2023

Distribuie :

Potrivit ultimilor declarații, Audi nu planifică să transforme celebrul propulsor cu 5 cilindri în unul hibrid. Ba mai mult, constructorul german pregătește o versiune mai puternică pentru hot hatch-ul RS3.

Constructorul din Ingolsdadt își propune să facă pasul către o gamă de mașini pur electrice. Germanii și-au propus ca ultimul motor termic să fie lansat în anul 2026, ca ulterior în 2033 marca să devină pur electrică, odată cu ieșirea din fabricație a ultimului model dotat cu propulsor termic. 

Până atunci însă, mai este timp. Respectiv, Audi va pune accent pe dezvoltarea actualelor motoare termice, în special a celor destinate modelelor de performanță. Prin urmare, celebrul motor cu 5 cilindri va fi dezvoltat și el, ba mai mult, germanii intenționează să-l dezvolte într-un propulsor și mai puternic, fără a fi transformat în propulsor hibrid. 

"Avem un motor cu 5 cilindri perfect, care este unic pe piață. Avem și un motor cu 6 cilindri, iar noi vom îmbunătăți aceste tehnologii către pasul următor. Nu văd nevoia de a schimba complet aceste motoare", a declarat Sebastian Grams, șeful diviziei Audi Sport. 

Împreună cu aceste declarații, șeful diviziei Audi Sport a menționat că se pregătește o versiune mai puternică pentru hot-hatc-ul RS3. În acest caz, motorul va dezvolta 415 sau 420 CP, care să concureze cu Mercedes-AMG A45. Reamintim că la momentul actual, același propulsor dezvoltă 400 CP. Momentan, Audi nu a oferit mai multe detalii despre noua versiune a lui RS3.