Instructorul a publicat imaginile video! Camionul care a izbit mașina școlii auto recunoscut vinovat de accident

De Pavel   |  2 Aprilie, 2021

Distribuie :

Trei zile în urmă publicam un articol în care povesteam despre un caz ieșit din comun surpins pe străzile din Chișinău. Este vorba despre un accident produs pe str. Grădina Botanică, unde un camion a lovit o mașină a școlii auto pe care a târât-o câțiva metri pe carosabil, până a reușit să oprească.

Din video-ul inițial vedem cum ambele vehicule circulă pe carosabil, iar la un moment dat Toyota școlii auto parcă îi iese în față TIR-ului, care nu o observă și o izbește violent. Din cele văzute ne-am permis să criticăm dur instructorul și să îl facem vinovat de coliziune. Situația însă primește o altă întorsătură atunci când apar și imaginile preluate de pe camera de bord a mașinii școlii auto.

După ce a fost criticat de tot internetul moldav, instructorul a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare, a explicat situația și și-a întărit cele spuse cu un material video. Astfel, vedem că de fapt camionul ar fi cel vinovat, ambele vehicule pornind de la semaforul de la intersecția străzilor Valea Crucii cu Dacia, unde Toyota ocupa banda dreaptă, iar camionul aflându-se alături. 

Fiind deja pe str. Grădina Botanică, șoferul TIR-ului cu numere de înmatriculare rusești, decide să schimbe banda neobservând Toyota care se afla în unghiul mort. Atunci instructorul având o reacție promptă îi spuse elevei care se afla la volan să accelereze, pentru a nu fi striviți de roțile camionului, iar rezultatul care a urmat deja îl știm.

Ofițerii INSP au stabilit că de accident se face vinovat șoferul camionului de mare tonaj, care nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulație. Din fericire toți au rămas vii și nevătămați, fără să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Pe această cale ținem să ne cerem scuze de la instructorul care se afla în acel moment în vehicul, pentru criticile aduse.