Jaguar F-Pace SVR se actualizează: Mai confortabil și mai rapid cu 0.3 secunde

De Sergiu   |  2 Decembrie, 2020

Distribuie :

După înnoirea lui F-Pace, inevitabil de câteva retușări s-a învrednicit și versiunea de performanță a acestuia - SVR. Acesta a primit actualizări pe exterior, interior, dar și mai multă vitalitate stoarsă din motorul V8.

Astfel, unitatea V8 pe benzină de 5.0 litri volum a rămas la aceeași 550 CP oferiți anterior, dar în schimb se consemnează un surplus de 20 Nm, până la cifra de 700. Acest lucru a dus la performanțe îmbunătățite, Jaguar menționează o accelerare 0-100 km/h în 3.8 secunde și o viteză maximă de 285 km/h. Cu alte cuvinte adiția de cuplu oferă o îmbunătățire de 0.3 secunde pentru atingerea primului sutar.

Transmisia automată cu 8 trepte și diverse sisteme dinamice au beneficiat, de asemenea, de modificări însemnate. A fost adăugată și o nouă funcție de launch control. Denumit Dynamic Launch, acesta folosește inerția transmisiei pentru a continua distribuția forței către roți în timpul schimbării treptelor.

Amortizoarele adaptive au fost recizelate, lucru ce înseamnă că vehiculul este acum mai confortabil la viteze mici. Un nou sistem de servodirecție oferă un feedback îmbunătățit, iar frânele sunt, de asemenea, mai receptive - și au un joc mai scurt - datorită unui nou servomotor și a diferitelor recalibrări. 

Recizelările exterioare sunt greu de observat, dar farurile sunt mai subțiri și există o nouă fațadă frontală cu elemente aerodinamice îmbunătățite. Aceste caracteristici îmbunătățesc considerabil forța de apăsare, cu până la 35%.

Ca și în cazul unui F-Pace simplu, interiorul lui F-Pace SVR a fost revizuit. Acesta e dominat de un ecran tactil mai mare reprezentat printr-un afișaj din sticlă curbată de 11.4 inci, care servește drept punct principal pentru un nou sistem de infotainment mai simplu, pe care Jaguar îl numește Pivi Pro. Un al doilea ecran de 12.3 inci funcționează drept panou de bord digital, în timp ce un schimbător mai convențional a înlocuit cadranul rotativ al modelului actual. Un volan special, precum și finisajele din piele și Alcantara sunt toate standard.

Comenzile pentru model pot fi deja plasate, iar livrările vor începe curând. Prețurile încep la 77.590 lire sterline.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x