Jaguar Land Rover acuză pe cei de la Volkswagen de furt de tehnologii. Cayenne, Urus și Tiguan ar putea să nu se mai vândă în SUA

De Pavel   |  23 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Concernul Jaguar Land Rover s-a adresat Comisiei pentru comerț internațional din SUA cu solicitarea de a interzice Grupului Volkswagen să vândă pe teritoriul acestei țări câteva dintre modelele produse de nemți.  Potrivit reprezentanților companiei britanice, germanii folosesc fără permisiune în mașinile lor sistemul patentat de JLR, Terrain Response. 

Potrivit Bloomberg Quint, acuzațiile de furt de tehnologie ar putea duce la interzicerea comercializării în SUA a unui număr de modele populare ale concernului Volkswagen. Printre acestea se numără Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, Volkswagen Tiguan și mai multe modele Audi, printre care Q5.

Britanicii cosideră că Volkswagen încalcă brevetele folosind analogii sistemului Terrain Response, pe care JLR îl numește "punctul forte" al mașinilor sale. Acest sistem care menține tracțiunea are mai multe programări speciale care ajustează modul de conducere selectat pentru agregatele vehiculului precum: motor, transmisie, diferențial spate și suspensie. În această ordine de idei, șoferul trebuie doar să rotească selectorul și să aleagă modul dorit: Nornal, Iarbă/Pietriș/Zăpadă", Noroi și drum accidentat sau Nisip. Terrain Response este folosit nu numai pe Land Rover, dar și pe modelele Jaguar, cum ar fi F-Pace.

Land Rover afirmă că abilitatea de a modifica mai mulți parametri prin apăsarea unui singur buton este prerogativa exclusivă a modelelor JLR. Anterior, compania a dat în judecată Bentley pentru utilizarea în cazul lui Bentayga a unui sistem similar, numit Driver Dynamics. Inculpatul nu a reușit să soluționeze procesul, iar pentru februarie 2021 este programată judecata.

Totodată, în acest moment Comisia Internațională pentru comerț din SUA nu a început încă să examineze cazul celor de la Land Rover împotriva întregului Grup Volkswagen. Se menționează că procesul poate fi amânat, iar decizia instanței va fi anunțată nu mai devreme de anul 2023. Concernul german nu a comentat încă acuzațiile.

Recomandate:

Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți? - Photo
Sociale
Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți?

Au răbdat cât au răbdat, și răpuși de probleme financiare grandioase, pentru a ieși din colapsul și deficitul de bani, unele companii petroliere au decis că ”e timpul să acționeze”.

Redactor AE