Jaguar Land Rover planifică dezvoltarea unui SUV cu sistem de propulsie pe pile hidrogen!

De Pavel   |  26 Iunie, 2020

Distribuie :

Chiar dacă majoritatea constructorilor declară că dezvoltarea modelelor cu sisteme de propulsie pe hidrogen este un lucru costisitor, totuși în această direcție se înregistrează tot mai multe progrese și mai mulți producători care planifică elaborarea unui astfel de vehicul.

Se pare că Jaguar Land Rover face parte din aceștia. Potrivit informației livrate de presa britanică, constructorul lucrează în prezent la dezvoltarea unui SUV electric pe pile de hidrgen împreună cu ”partenerii din industrie”.

Noul vehicul primește numele “Project Zeus”, face parte dintr-un program guvernamental ce vizează reducerea emisiilor de carbon și numără companii precum Jaguar Land Rover, Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems și UKBIC.

Departamentul pentru Afaceri, Energie și Industrie susține că JLR va livra un “prototip de vehicul alimentat cu hidrogen, cu autonomie mare, încărcare rapidă și abilități off-road”.

În aceste momente, proiectul se află într-o fază incipientă, urmând să se deruleze pe o perioadă de mai mulți ani, informează presa britanică.