Jaguar Land Rover va produce mai puține exemplare Velar, Evoque și F-Pace, concentrându-se pe modelele scumpe

De Pavel   |  28 Noiembrie, 2022

Distribuie :

Jaguar Land Rover își va reduce volumele de producție, cel puțin până în primăvara anului 2023, din cauza lipsei continue de componente electronice. Potrivit Automotive News, care indică surse proprii, producătorul se va concentra mai mult pe asamblarea modelelor scumpe.

Astfel, se va reduce producția de Range Rover Velar, Land Rover Evoque și Discovery Sport, precum și Jaguar F-Pace, crescând în același timp volumele de producție ale Range Rover și Range Rover Sport.

Reprezentanții Jaguar Land Rover au confirmat că industria auto continuă să sufere din cauza perturbărilor constante ale lanțului de aprovizionare cu semiconductori, astfel încât producătorii auto sunt obligați să ajusteze activitatea întreprinderilor lor. În același timp, Jaguar Land Rover observă că cererea de mașini a ambelor mărci este încă la un nivel ridicat.

Cei de la Land Rover, la rândul său, au subliniat că nu intenționează să reducă producția fabricii JLR Nitra din Slovacia, unde este produs cel mai bine vândut SUV al mărcii, Defender. Nu există nici planuri de reducere a angajaților uzinelor Jaguar Land Rover situate în Marea Britanie.

Merită însă să menționăm că, din cauza reducerii producției de mașini, coada pentru noul Range Rover s-a întins pentru un an, iar acceptarea comenzilor pentru unele versiuni ale modelului a trebuit sistată definitiv.

În al treilea trimestru al anului 2022, Jaguar Land Rover a raportat că livrarea de mașini către dealeri este sub prognozatele 17%.

Recomandate:

Nissan intenționează să lanseze un model dotat cu baterii solide în 2028 - Photo
Noutăți
Nissan intenționează să lanseze un model dotat cu baterii solide în 2028

În 2028, niponii de la Nissan intenționează să lanseze un model echipat cu baterii în stare solidă. În acest mod, constructorul nipon vrea să facă pasul spre o baterie litiu-ion

Inna