Jeep a prezentat modelul Avenger, primul SUV pur electric al companiei!

De Pavel   |  18 Octombrie, 2022

Distribuie :

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Jeep a prezentat cel mai compact model din gama sa numit Avenger. Acesta este primul model pur electric al mărcii și este conceput în special pentru piața din Europa.

Asamblarea modelului va fi organizată la uzina Fiat din Polonia, iar începutul vânzărilor este programat pentru martie 2023. De asemenea, SUV-ul va fi comercializat în Japonia și Coreea de Sud.

Noul crossover a devenit cel mai compact model al producătorului american. În lungime, atinge doar 4.08 metri, sau cu 16 centimetri mai puțin decât generația actuală a Wrangler-ului cu trei uși. Garda la sol a lui Avenger este de 200 de milimetri.

x
x
x

 

Designul interior este inspirat de aspectul minimalist al lui Jeep Wrangler. De-a lungul întregului panou frontal se întinde un element contrastant numit de companie ”fascicul”. Acesta implică câteva butoane de control și prizele de aer.

Pentru un model compact, Avenger oferă un set destul de bogat de asistenți și funcții. SUV-ul este echipat cu un sistem de conducere autonomă de nivelul doi, capabil să regleze de sine stătător viteza și traiectoria, poate păstra o distanță sigură față de mașina din față și menține banda pe care se deplasează vehiculul.

x
x
x
x

 

Tot aici menționăm prezența sistemului de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, un sistem automat de frânare de urgență, monitorizarea stării de oboseală a șoferului și asistență activă la parcare.

Mașina electrică se bazează pe platforma modulară a concernului Stellantis, pe care sunt construite deja Opel Mokka și Peugeot 2008. Motorul electric situat pe puntea față are o putere maximă de 156 cai putere și un cuplu de 260 Nm. Acesta este alimentat de o baterie litiu-ion cu o capacitate de 54 kWh instalată sub scaune și consola centrală.

x
x
x

 

Conform ciclului WLTP, bateria poate asigura o autonomie de circa 400 de kilometri, dar compania susține că în regim urban, o încărcare a bateriei va fi suficientă pentru 550 de kilometri.

Pe lângă versiunea pur electrică, Avenger va avea o modificare hybrid. La Paris, compania a prezentat chiar și o versiune cu tracțiune integrală a SUV-ului, cu un motor electric suplimentar pe puntea spate, însă Avenger 4XE are încă statutul de concept.