Lamborghini a prezentat supercarul ce se autorepară!

De Pavel   |  7 Noiembrie, 2017

Distribuie :

Compania Lamborghini a prezentat recent "supercarul viitorului", proiectat în parteneriat cu Institutul Tehnologic din Massachusetts. Prototipul numit Terzo Millennio, ceea ce în traducere din italiană ar însemna " al treilea mileniu", se laudă cu o caroserie capabilă să se regenereze.

"Supercarul viitorului" va fi echipat cu un sistem de propulsie sistem full electric, având câte un motor pentru fiecare roată a vehiculului, iar sursa de energie este alimentată de "super condesatoare" microscopice integrate în structura caroseriei. Din păcate, la moment reprezentanţii oficiali nu oferă careva date tehnice sau detalii despre principiul de funcţionare a acestui sistem.

La fel constructorii declară că nano tehnologiile le vor permite să folosească caroseria sportivei nu doar în calitate de baterie, dar le va oferi posibilitatea de a o face capabilă să se repare de sine stătător.

Da, aţi auzit bine! Un sistem electric special va identifica crăpăturile sau alte tipuri de deformări ale caroseriei din fibră de carbon şi le va repara cu ajutorul unor nano-canale în care se va depozita o soluţie chimică specială capabilă să "vindece rănile" supercarului.

Lamborghini Terzo Millennio nu este nicidecum un concept al unui model pe care ar trebui să-l aşteptăm în viitor. Acesta vine doar să demonstreze ultimile tehnologii moderne care în viitorul apropiat ar putea fi folosite în industria automobilistică, la vehiculele produse în serie.

Parteneriatul celor de la Lamborghini cu Institutul Tehnologic din Massachusetts, va dura  trei ani. În primul an se planifică proiectarea materialului cu nano-canale, într-al doilea an acesta va învăţa să depoziteze şi să transmită energie, iar după inginerii vor încerca să producă din acest material panouri pentru caroserie.