Lamborghini Aventador Super Veloce cucereşte Nurburgringul în mai puţin de 7 minute! (VIDEO)

De Redactor AE   |  18 Mai, 2015

Distribuie :

De curând, constructorul italian de supercaruri din Sant'Agata Bolognese a lansat noul Lamborghini Anvetador Super Veloce. O scurtă descriere a acestuia, care ne spune că supercarul este cu 50 de kg mai uşor şi cu 50 de cai putere mai potent faţă de versiunea de serie, nu sună chiar a performanţe net superioare, însă adevăratul avantaj se simte pe circuit, iar videoclipul de mai jos ne-o şi demonstrează. 

Afară de faptul că este mai uşor şi mai puternic, versiunea Super Veloce este dotată şi cu un bodykit aerodinamic care joacă un rol foarte important în comportamentul maşinii, sporind şi forţa de apăsare cu până la 70%! Aşadar, încălţat cu anvelope Pirelli P Zero Corsa şi cu un pilot profesionist la volan, supercarul a înregistrat un timp record de şase minute şi 59 de secunde (6:59:73)!

Pentru o comparaţie, hypercarul Porsche 918 Spyder este cu numai 3 secunde mai rapid. Ei bine aceste 3 secunde în lumea sportului cu motor par a fi o eternitate, însă dacă vorbim despre o comparaţie între un supercar cu un motor aspirat natural şi un gigant al tehnologiilor hybrid cu motoare turbo-aspirate şi electrice, atunci diferenţa este neînsemnată. Aşadar, Lamborghini Aventador LP750-4 Super Veloce, marchează pragul limită, pentru bolizii sport cu motoare clasice. Păcat doar, că vor fi construite doar 600 de unităţi, iar preţul unui model trece de 300.000 de euro.

Daţi click pe butonul Play şi nu uitaţi să savuraţi imaginea în HD, selectând rezoluţia maximă din setări! Vizionare plăcută!