Lamborghini Urus, cizelat de tunerii din România! Află ce modificări i-au fost aduse

De Sergiu   |  16 Septembrie, 2020

Distribuie :

Iată un Lamborghini Urus într-o nouă interpretare inedită semnată de un atelier de tuning de peste Prut. După ani de experiență în modificarea mașinilor, Marius Dumitrașcu, omul din spatele acestei creații a decis să-și lanseze un brand propriu, folosind drept primă bază unul din cele mai potente SUV-uri al momentului - Lamborghini Urus.

Proiectul, realizat de Marius Designhaus, se concentrează pe unele idei inedite. Încă de la începuturi, a fost adoptată o abordare aparte. Creația, ce-a primit numele MD1, după inițialele autorului trebuia să înglobeze un aspect rafinat în tandem cu cele mai calitative și moderne tehnologii existente.

Printre materialele utilizate de la cizelarea SUV-ului se numără fibră de carbon cu inserții de zylon, asemănător kevlarului, întrețesute printr-o tehnologie specială pentru a conferi rezistență, oțel inoxidabil și titan pentru o serie de elemente și șuruburi. Multe materiale pot fi întâlnite și în industria aeronautică. Din lumea hypercar-urilor și monoposturilor de F1 vine un compozit numit Nomex - foarte ușor și dur.

Vizual, MD1 are o bare de protecție față și spate regândite pentru a-i conferi un aspect mai agresiv, o capotă remodelată și carcase personalizate pentru oglinzile retrovizoare, aceste adiții fiind completate cu un kit aerodinamic și două spoilere generoase pe spate. Toate pentru un aspect final armonios și bine proporționat ce accentuează influențele pozitive realizate asupra modelului.

Partea tehnică rămâne practic neschimbată. SUV-ul e propulsat de același V8 biturbo de 4.0 litri volum ce dezvoltă 640 CP și 850 Nm.

De ce ar mai avea nevoie proiectul pentru a fi cu adevărat inedit? Da, de exclusivitate! Doar 30 exemplare vor putea primi modificările unice, iar prețul acestora nu este încă dezvăluit.

x
x
x
x
x
x
x
x
Tuning de peste Prut! Iată Dacia Duster perfectă pentru escapade de vară
Acesta e Duster Summer, protototipul perfect pentru deplasări în sânul naturii, fie că e vorba de escaladarea unor pante mai abrupte sau parcurgerea dunelor de nisip. Ca și Dusterul o
AutoExpert