LEGO și Lamborghini și-au unit forțele pentru a construi o replică în mărime naturală a modelului Sián, realizată din peste 400.000 piese

De Sergiu   |  10 Iunie, 2021

Distribuie :

LEGO și-a unit forțele cu Lamborghini pentru a crea o replică în mărime naturală a mașinii sport Sián FKP 37 folosind peste 400.000 de piese, inclusiv 20 care au fost dezvoltate special pentru a construi modelul. Lansarea machetei la scară 1:1 al Sián FKP 37 urmează prezentării replicii la scara 1:8 a mașinii sport, realizată din 3.696 de piese LEGO.

Replica LEGO întruchipează fiecare mic detaliu al mașinii sportive italiene originale în ediție limitată, chiar și aceleași dimensiuni fizice ca și adevăratul Sián. Pentru a asigura replicarea cât mai detaliată, au fost utilizate peste 154 de tipuri diferite de elemente LEGO.

Manopera investită pentru realizarea acestei reproducții este într-adevăr impresionantă - 15 persoane au avut nevoie în total de 8.660 ore pentru a finaliza modelul.  În loc de piese solide, elementele hexagonale interconectate reprezintă panourile caroseriei, o trimitere la limbajul actual de design cu temă hexagonală implementat de Lamborghini. 

Anunțat în 2019, Sián folosește un propulsor hybrid format dintr-un V12 de 6.5 litri volum, aspirat natural și un motor electric, pentru un output combinat de peste 800 CP. Modelul finisează repriza 0-100 km/h în 2.9 secunde și atinge o viteză maximă de 315 km/h.

Spre deosebire de un hybrid simplu, Sián nu folosește o baterie pentru a stoca electricitatea. În schimb, utilizează un supercondensator, despre care Lamborghini susține că este de trei ori mai puternic și de trei ori mai ușor decât un acumulator de dimensiuni similare.

Italienii au adăugat sufixul „FKP 37” numelui pentru a-l cinsti pe regretatul Ferdinand Karl Piëch, unde „37” reprezintă anul nașterii lui Piëch.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

 

Recomandate:

Volvo publică primele imagini cu viitorul XC90 pur electric! - Photo
Noutăți
Volvo publică primele imagini cu viitorul XC90 pur electric!

Viitorul Volvo XC90, dotat cu un sistem de propulsie electric, a apărut într-o serie de imagini patentate. Potrivit unor zvonuri, denumirea noii generații ar putea fi EXC90.  x

Inna
Bentley afirmă că a început producția lui Bentayga EWB - Photo
Noutăți
Bentley afirmă că a început producția lui Bentayga EWB

Constructorul britanic de automobile susține că a demarat producția lui Bentayga EWB, mașina cu cele mai avansate scaune din istorie. Se spune că pentru a realiza un exemplar, inginerii au nevoie de 1

Inna