Lexus pensionează trei modele în Europa. Accentul se va pune în viitor pe SUV-uri

De Sergiu   |  17 Octombrie, 2020

Distribuie :

Tendințele actuale pe piața auto mondială a motivat Lexus să adopte o nouă strategie pe continentul european prin care se va concentra pentru viitor pe vânzările de SUV-uri, ponderea cărora se află într-o continuă creștere. În consecință, gama se va reduce, iar constructorul va opri vânzările europene pentru modelele CT, IS și RC.

În ultima vreme, modelele menționate au înregistrat o dinamică a vânzărilor nu tocmai pozitivă, iar producția acestora în versiunea europeană a fost stopată cu câteva luni în urmă. Astfel, CT, IS și RC vor mai fi disponibile doar pentru un timp limitat, condiționate fiind de stocurile actuale ale dealerilor, care odată epuizate nu vor mai fi suplinite.

Un factor însemnat îl reprezintă și vârsta modelelor ce se pregătesc de pensionare. Aproape un deceniu a trecut de la momentul lansării lui CT. Varianta hybrid a acestuia ce împărtășește aceeași platformă ca generația anterioară a Toyota Auris și Prius, a fost extrem de populară, supraviețuind cu doar mici modificări. Totuși, îmbătrânirea morală a acestuia a devenit evidentă în ultima vreme. CT a vândut doar 2.344 unități de la începutul anului, până în august, o scădere cu o treime față de aceeași perioadă din 2019. IS a livrat clienților doar 1.101 exemplare, iar RC doar 422.

„Este o decizie bazată pe evoluția cererii. Dacă analizați vânzările în Europa și pe plan mondial, evoluția se îndreaptă tot mai mult spre SUV-uri. " menționează oficiali din cadrul Lexus.

x
x
x
x
x
x
x
x

Sursa: AutomotiveNewsEurope