Mai multe branduri din Grupul Volkswagen vor putea fi încărcate la stațiile Tesla

De Inna   |  20 Decembrie, 2023

Distribuie :

Conform informațiilor recente, mărcile din Grupul Volkswagen, comercializate în America de Nord, vor adopta standardul de încărcare NACS, oferind astfel acces la rețeaua de încărcare Tesla începând din 2025.

Majoritatea producătorilor importanți din industria auto au anunțat deja că intenționează să adopte standardul de încărcare NACS în viitor, facilitând astfel încărcarea mașinilor lor cu zero emisii în rețeaua Tesla, una dintre cele mai extinse rețele de încărcare la nivel mondial.

Printre mărcile care au confirmat acest demers se numără Ford, General Motors, Volvo, Mercedes-Benz, Honda, Jaguar, Hyundai, Kia, BMW și Toyota. Începând cu anul 2025, se va adăuga și Grupul Volkswagen, care include mărcile Volkswagen, Audi, Porsche și Scout, pe piața din America de Nord.

În prezent, modelele existente vor continua să fie echipate cu un port CCS, însă va exista un adaptor special pentru a permite încărcarea la stațiile Tesla. Cu toate acestea, pentru viitoarele modele electrice ale Grupului Volkswagen, se preconizează că acestea vor fi fabricate direct cu un port NACS.

Această schimbare reflectă eforturile constante ale producătorilor de automobile pentru a facilita accesul la infrastructura de încărcare și pentru a oferi o mai mare flexibilitate consumatorilor în ceea ce privește opțiunile de încărcare.