Mazda își extinde gama de SUV-uri, începând cu anul viitor

De Inna   |  8 Octombrie, 2021

Distribuie :

Oficialii Mazda au anunțat că producătorul își va extinde gama de SUV-uri. Toate modelele noi, și anume Mazda CX-50, Mazda CX-60 , Mazda CX-70, Mazda CX-80 și Mazda CX-90, vor fi introduse în portofoliu pe parcursul anilor 2022-2023. 

Primul model, Mazda CX-50, va fi destinat pentru piața americană, unde sunt solicitate automobile cu capacități performante pentru off-road Tot acest model face parte din categoria "Small Product" și va intra pe linia de asamblare, începând cu anul 2022. 

Celelalte SUV-uri vor fi construite pe baza la platforma nouă Mazda și ele fac parte din grupul "Large Product". Modelele CX-60 și CX-70 sunt destinate pentru piețile din Europa și Japonia, în timp ce CX-80 și CX-90 pentru America de Nord, unde sunt mai mult solicitate automobilele voluminoase și cu dimensiuni mai mari. 

Totodată, automobilele din grupul "Large Product" vor fi disponibile în mai multe variante de motorizări, pentru a corespunde cerințelor fiecărei țări în care acestea vor fi exportate. De exemplu pentru piața europeană, unde se pune accent pe electrificare, vor fi disponibile mașinile în varianta plug-in hybrid.