Mercedes-Benz a publicat un nou teaser cu sedanul electric EQS. Premiera modelului e aproape

De Sergiu   |  4 Martie, 2021

Distribuie :

Prezentarea noului Mercedes EQS se apropie cu pași grăbiți, fiind programată pentru următoarele luni, iar între timp constructorul menține atmosfera încinsă, publicând o nouă imagine teaser ceva mai revelatoare, în care poate fi observată silueta viitorului sedan electric.

Chiar dacă detaliile sunt obscurizate, ne putem face o idee generală despre cum va arăta viitorul model, or versiunea de serie se va baza pe conceptul Vision EQS, prezentat încă în 2019 și dotat cu două motoare electrice, care dezvoltau cumulativ 476 CP. Cu siguranță, o bună parte din trăsături au migrat și pe EQS, chiar dacă e încă prea devreme să ne dăm cu părerea.

Nu este un secret nici autonomia viitorului sedan - constructorul menționează că aceasta va depăși cifra de 700 km, fără a fi însă mai concreți în această privință.

Alte detalii în ce privește unitatea de propulsie vor fi făcute publice ulterior, dar constructorul menționează o particularitate inerentă interesantă pentru utilizatorii EQS. Mai exact, Mercedes afirmă că va face o analiză amplă a cantității de energie care va fi consumată de posesorii modelului și va reintroduce în rețeaua electrică același volum de energie, doar că provenită exclusiv din surse regenerabile.

Debutul lui EQS ar trebui să aibă loc în cursul acestei primăveri, făr a ști însă data exactă a lansării. Chiar și așa, întețirea imaginilor teaser, dar și detaliilor cu referire la model nu lasă loc de dubii - evenimentul e foarte aproape!

O noutate interesantă este și sistemul de infotainment MBUX, dotat cu funcții de inteligență artificială și update-uri consistente, disponibile periodic. 

În imaginile de mai jos puteți vedea câteva detalii impresionate despre MBUX Hyperscreen, sistemul de infotainment revoluționar ce va fi prezent pe EQS.