Mercedes prezintă noul AMG C43, cu motor de 2.0 litri și tehnologii de Formula 1, capabil de 408 CP și 500 Nm!

De Pavel   |  27 Aprilie, 2022

Distribuie :

Mercedes-AMG prezintă noua generație a modelului de performanță C43 4Matic, prezent în caroseria Sedan și Estate. Așa cum era de așteptat, motorul V6 este înlocuit acum de cel mai puternic motor de 2.0 litri volum din lume, dotat cu un turbocompresor electric, tehnologie preluată din Formula 1!

În această ordine de idei, constatăm că în gama de motorizări a modelului C-Class nu au mai rămas unități în șase cilindri. Noul AMG C43 4Matic primește motorul M139, care deja poate fi văzut pe noul SL 43.

x
x
x
x
x

 

Propulsorul de 2.0 litri volum este echipat cu o turbină asistată de un motor electric, o tehnologie derivată din Formula 1. La fel, menționăm prezența tehnologiei Nanoslide, care subînțelege un înveliș special de frecare redusă a pereților cilindrilor, dar și canale de răcire separate ale chiulasei și carterului.

Dacă în cazul lui SL 43 avem 381 CP și 480, atunci noul AMG C43 livrează 408 CP și 500 Nm cuplu. Motorul este cuplat și la un sistem mild-hybrid de 48 de volți, care va oferi un „boost” de 14 CP pentru perioade scurte de timp. 

În aceste condiții, unde mai adăgăm prezența tracțiunii integrale 4Matic și transmisiei AMG Speedshift MCT 9G, accelerarea de la 0-100 km/h a berlinei durează 4.6 secunde, iar a versiunii Estate 4.7 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, însă poate fi ridicată la 265 km/h cu pachetul AMG Driver's Package. 

În echiparea standard, AMG C43 oferă comutatorul AMG Dynamic Select, care implică modurile de condus: Slippery, Comfort, Sport, Sport + și Individual. Suspensia adaptivă, care la fel face parte din dotările standard, oferă la alegere trei niveluri de rigiditate, iar direcția parametrică reglează volanul în funcție de unghiul de direcție, viteza și modul de conducere selectat.

Lista de dotări este completată de șasiu controlat integral, frâne sport, evacuare AMG cu clapetă și funcția Race Start.

Prețurile noului AMG C43 vor fi anunțate înainte de debutul comercial, care va avea loc la sfârșitul lui 2022.

x
x
x
x
x
x

 

Recomandate:

Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare - Photo
Sociale
Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) afirmă că încă un sector de drum al traseului R6 Chișinău-Orhei-Bălți (traseul care unește localitățile Ratuș, Bănești și Prepelița) a fost dat &ici

Inna
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri! - Photo
Noutăți
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri!

Angajații atelierului de tuning Apex Motorsport au povestit pe rețelele sale de socializare istorioara unui Porsche 911 Turbo deosebit. Proprietarul mașinii sport vine în mod regulat l

Pavel
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații - Photo
Sociale
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă

Pavel
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică - Photo
Sociale
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică

La momentul actual, Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări majore în ceea ce ține de furnizarea energiei electrice. După ce ne-am confruntat cu mai multe probleme în trafic

Inna