Modelul „secret” marca Bugatti a fost vândut cu 10 milioane de euro!

De Inna   |  3 Februarie, 2023

Distribuie :

Unicul exemplar Bugatti Chiron Profilée pe care producătorul francez l-a ținut în secret, a fost vândut în cadrul unei licitații pentru un preț cu adevărat impresionant. Pe lângă faptul că este deține titlul de "unicul model", după vânzare obține și titlul "cea mai scumpă mașină vândută de nouă la o licitație".

La sfârșitul anului precedent, Bugatti a dezvăluit un hypercar secret, care nu a mai ajuns pe linia de asamblare. Modelul curent se încadrează în gamă între un Chiron obișnuit și Chiron Pur Sport, dacă să vorbim din punct de vedere al performanțelor. 

Unicul exemplar al hypercarului a reușit să cucerească un cumpărător din cadrul unei licitații organizate de RM Sotheby’s în Franța. Prin urmare, automobilul a fost vândut pentru un preț final de 9.792.500 de euro, care, bineînțeles, nu include și valoarea TVA. Dacă să luăm în calcul și TVA, atunci prețul final ajunge la circa 12 milioane de euro. 

Printre altele, Mate Rimac, CEO-ul Bugatti, se laudă că Chiron Profilée este oficial cea mai scumpă mașină nouă vândută vreodată la o licitație. Până și antreprenorul croat a participat la licitația propriu-zisă.