Muammar al-Gaddafi visa la o așa mașină! Se vinde Maybach-ul 57S care i-a aparținut fotbalistului Samuel Eto'o

De Pavel   |  31 Mai, 2021

Distribuie :

Se vinde o perlă rară pe patru roți! Este vorba despre un Maybach 57S în caroseria Coupe, produs în 2010. Vehiculul care a fost asamblat într-un număr de numai opt bucăți, este vândut de compania Gallery Aaldering, acesta fiind fostul automobil al celebrului fotbalist Samuel Eto'o.

Coupe-ul a fost creat de compania germană Xenatec având la bază limuzina Maybach 57. Modelul a primit o caroserie nouă cu două portiere, însă a păstrat sub capotă motorul V12 de 6.0 litri volum, capabil de 612 CP și 1.000 Nm, gestionați de o transmisie automată cu cinci trepte și transmiși către roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.

Fiecare dintre cele opt mașini a fost construită conform cerințelor individuale ale clienților. În această ordine de idei, Samuel Eto'o și-a dorit un Maybach finisat în culoarea Baltic Black, cu un interior tapițat cu piele neagră și albă, care implică elemente confecționate din carbon.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Timp de 11 ani, Maybach-ul a reușit să înregistreze un parcurs modest de numai 13.500 de kilometri, astfel că se prezintă practic ca un automobil nou. Noul proprietar va trebui să scoată din buzunar nu mai puțin de 795.000 de euro, pentru a putea avea în garaj această piesă de colecție!

Un lucru curios este faptul că cei de la atelierul Xenatec planificau să construiască de la 100 la 200 de exemplare coupe, care ar avea la bază limuzina Maybach 57. Cu toate acestea, din motive necunoscute tirajul s-a limitat la numai 10 unități. Se cunoaște că una dintre mașinile construite trebuia să-i fie livrată dictatorului Muammar al-Gaddafi, care însă amurit înainte ca mașina să ajungă la el.

x
x
x
x
x