Noile modele BMW din seria Neue Klasse, vor fi asamblate în Mexic și Ungaria

De Inna   |  7 Februarie, 2023

Distribuie :

Constructorul bavarez de automobile a anunțat că începând cu 2025, noile modele electrice din seria Neue Klasse vor fi asamblate la uzinele din Ungaria și Mexic. Mai mult decât atât, bavarezii vor realiza o investiție semnificativă pentru extinderea uzinei din statul nord-american.

Primul model electric va fi produs la mijlocul deceniului, la uzina din Debrecen. Iar din 2027, modelele Neue Klasse vor fi produse și în Mexic, la uzina din San Luis Potosi. De asemenea, uzina nord-americană va beneficia și de o investiție semnificativă în valoare de 800 de milioane de euro din partea constructorului bavarez pentru extinderea sa.

Prin urmare, uzina din statul nord-american va avea o suprafață de 85.000 de metri pătrați și peste 500 de angajați, începând din luna aprilie. Vorbind de modelele Neue Klasse, acestea vor avea la bază o platformă nouă, alături de acumulatori de generație nouă. Acumulatorii vor conține celule litiu-ion rotunde, care le vor înlocui pe cele prismatice din prezent.

Respectiv, noile baterii vor avea o densitate a energiei mai mare cu 20%, alături de timpi de încărcare și autonomie mai mari cu 30% față de actualele baterii.