Noile Moskvich-uri produse la uzina Renault vor fi folosite pentru taxi și carsharing

De Pavel   |  17 Mai, 2022

Distribuie :

Viceprimarul Moscovei răspunzător pentru transport și dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, Maxim Liksutov, a declarat într-un interviu că fosta fabrică Renault, naționalizată de ruși, va produce mașini pentru serviciul de taxi și carsharing.

Potrivit oficialului, a fost deja format un grup de lucru care unește mai multe companii locale, pentru a determina aspectele tehnice ale mașinilor care vor fi livrate flotelor de taxi și carsharing din Moscova și regiunea Moscovei.

"Uzina Moskvich are potețial de a produce astfel de mașini, dezvoltăm deja o listă de cerințe pentru acestea. Constructorul va fi asigurat cu comenzi și va exista o înțelegere clară a perspectivelor, consumatorului, necesare pentru producția de mașini", a subliniat viceprimarul. 

Amintim că, ieri a fost anunțat paftul că uzina deținută de Renault în Moscova, a trecut în proprietatea statului rus și se va afla în balanța orașului. 

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a promis că producătorul nu va fi afectat, iar locurile de muncă vor fi păstrate. Fabrica va fi folosită pentru reînvierea brandului sovietic Mosckvich. Ulterior, gama modelelor produse sub acest brand va implica și vehicule electrice.

Publicația Interfax menționează că Renault nu va mai putea să-și răscumpere fosta fabrică, deși anterior autoritățile declarau că francezii își vor putea returna întreprinderea în termen de 6 ani.