Noile surprize de la Toyota aşteptate la Paris

De AutoExpert   |  11 Septembrie, 2012

Distribuie :

Noile surprize de la Toyota aşteptate la Paris

Toyota a pregătit o ofensivă puternică cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Pe lângă deja anunţatul Auris, japonezii vor surprinde şi cu primul derivat de caroserie al compactei, varianta break a noului Auris, anticipată deja cu un teaser de către oficialii constructorului asiatic.

Vedeta standului va fi fără îndoială Auris, disponibil încă din momentul lansării cu trei soluţii de propulsie: benzină, diesel şi hybrid. Japonezii speră ca fiecare dintre cele trei soluţii să adune câte o treime din comenzi. Producţia va fi asigurată exclusiv de uzina Burnaston din Marea Britanie, ceea ce face ca modelul să promită un aer mult mai european.

Toyota Auris Tourer

Noua variantă Auris Tourer îşi va face debutul oficial la Paris şi va marca o premieră mondială. Va fi primul model break de segment compact disponibil cu o motorizare hybridă. Va fi însoţit şi de versiuni diesel şi benzină, sperând să aducă astfel clienţi pentru Toyota într-un segment care reprezintă aproximativ 25% din totalul întregii pieţe europene.

Toyota Verso

Surpriza standului va fi însă cea de-a treia extensie a modelului Auris. Este vorba despre monovolumul Verso, care vine cu o faţă nouă, adaptată noii filosofii de design. Sub capotă, clienţii vor primi un motor diesel 2.0 D-4D mult mai puternic şi cu emisii de CO2 reduse.

Toyota TRD - linie de accesorii sportive

Nu în ultimul rând, Toyota va expune la Paris şi o gamă nouă de accesorii de performanţă, reunite sub abrevierea TRD Performance Line. Acronimul provine de la Toyota Racing Development şi include elemente aerodinamice şi mecanice pentru GT86. Va fi pentru prima dată când elementele TRD vor fi oferite în Europa, după ce ele şi-au făcut deja debutul pe alte pieţe mondiale.