Noul președinte al SUA din prima zi de mandat a înăsprit cerințele către producătorii auto

De Pavel   |  22 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Cel de-al 46-lea președinte al SUA, Joe Biden, în prima sa zi de lucru a ordonat anularea unor standarde din industria automobilelor adoptate de predecesorul său, Donald Trump. Primele proiecte de lege vor avea drept scop dezvoltarea pe scară largă a transportului electric, precum și controlul dur al consumului automobilelor cu motoare tradiționale.

Potrivit lui Biden, prioritatea dezvoltării industriei auto ar trebui să fie electrificarea universală. Președintele a anunțat planurile guvernului de a investi sume enorme în dezvoltarea rețelei de alimentare cu energie electrică. Numărul lor ar trebui să crească cu cel puțin jumătate de milion. În plus, în SUA vor apărea noi condiții preferențiale pentru producătorii de transport electric. Toate aceste schimbări vor face parte dintr-o nouă strategie amplă de dezvoltare care ar trebui să ducă la zero emisii de CO₂ în țară până în 2050.

Inițiativele noului președinte vor afecta în mod direct industria automobilelor tradiționale. În special, Biden intenționează să revină la standardele anterioare pentru producătorii auto, care vor trebui să îmbunătățească performanța de consum econom al mașinilor cu 5 procente anual, coeficient care pe timpul lui Trump era de numai 1,5%.

Când modificările declarate de Biden vor intra în vigoare încă nu se știe. Înainte de a modifica standardele existente, administrația noului președinte va trebui să discute inovațiile cu reprezentanții industriei auto, precum și cu autoritățile locale și ecologiștii.