Șoferii OBLIGAȚi să se vaccineze anti Covid-19 pentru a putea circula liber!

De Redactor AE   |  31 Martie, 2021

Distribuie :

Autoritățile moldovenești au dezvoltat un nou plan de acțiuni conform căruia ar putea ține sub control mai ușor răspândirea virsului COVID-19. După vaccinarea voluntară, urmează cea obligatorie, în primul rând pentru șoferi, automobiliștii fiind cei care ”transportă” cel mai ușor virusul la diferite destinații. 

Inițiativa a fost dezbătută de nenumărate ori în Parlament, însă fără a fi făcute publice rezultatele ședințelor sau cel puțin să se strecoare măcar careva informații în mediul online. Dar, din moment ce majoritatea s-a expus PRO, vaccinarea obligatorie pentru șoferi urmează să ia startul în viitorul cel mai apropiat. 

Prima categorie de șoferi așteptați în centrele medicale dedicate for fi taximetriștii, urmați de proprietarii de Toyota Prius și Auris, așa cum aceste mașini sunt cel mai des implicate în accidentele rutiere, respectiv conducătorii auto din aceste categorii de cele mai multe ori nu păstrează distanța socială de 1 metru, nici în trafic și nici atunci când sunt față în față cu alte persoane. 

Următoarea categorie, obligatorie, sunt șoferii care nu cred în COVID-19 și măștile de protecție. Pentru ei Guvernul va include în program și vizita în secțiile de ATI (terapie intensivă) pentru a fi siguri că vaccinul este administrat totodată și cu o doză de virus. Astfel șoferii vor avea ocazia să mute masca de sub barbă, pe gură și chiar pe nas. 

Nu au fost omiși nici vânzătorii de mașini, care zilnic contactează cu zeci de persoane, interesate să achiziționeze o mașină cu kilometraj modificat, sau cu defecte ascunse, dar la un preț mai mic decât în Europa. 

Lista se va actualiza, pe măsură ce vom avea și primile rezultate. Lotul de 40.000 de vaccini este disponibil de astăzi, 1 Aprilie, și urmează să fie redistribuit în toată țara. 
 

V-ați prins sau încă nu?