Oficial! A fost făcută publică lista mașinilor care s-au scufundat împreună cu nava Felicity Ace

De Inna   |  7 Aprilie, 2022

Distribuie :

Nava maritimă Felicity Ace, care s-a scufundat pe 1 martie curent, se află acum în Oceanul Atlantic la o adâncime de circa 3 km. Împreună cu nava s-au scufundat și circa 4.000 de mașini, acestea fiind în mare parte ale concernului Volkswagen. 

Conform documentelor oficiale, pe nava maritimă se aflau 85 de supercaruri Lamborghini, 15 dintre care au fost din ediția finală a modelului Aventador, 20 de exemplare Huracan și 50 de unități Urus. Audi, în urma incendiului a pierdut 846 de mașini, iar Porsche 580. Pe lângă acestea, s-au scufundat și 190 de mașini marca Bentley. 

De asemenea, nava transporta și automobile precum Kia Soul Mini Countryman, Nissan Versa Note alte automobile printre care se includ Land Rover Santana, produs în 1977, un BMW 750i din 2007, dar și cel de-al 65-lea exempalr Honda Prelude SiR, care nu se mai produce timp de câteva decenii. 

La mijlocul lunii martie, oficialii Bentley, Lamborghini și Audi au anunțat că vor asambla noi mașini pentru a compensa pierderile clienților. Suma totală a daunei, confirmată de experți, constituie 400 de milioane de euro.