Oficial! Mașinile cu motoare convenționale vor fi comercializate și după 2035!

De Inna   |  27 Martie, 2023

Distribuie :

După mai multe negocieri, Germania a ajuns la un acord comun cu Comisia Europeană. În această ordine de idei, va fi permisă comercializarea mașinilor noi dotate cu propulsoare termice și după anul 2025. Informația fost confirmată de către Frans Timmermans, vice-președintele Comisiei Europene.

Mai devreme, Parlamentul European a votat interzicerea vânzării mașinilor cu motoare termice, începând cu anul 2035. Prin urmare, mai multe state membre UE au rămas nemulțumite de această decizie și au creat o alianță pentru a-și demonstra nemulțumirea. 

Inclusiv și Germania a fost în lista celor nemulțumiți. Tot ea a încercat să convingă Comisia Europeană să păstreze motoarele termice și după 2035. Condiția este ca acestea să fie alimentate cu combustibili sintetici, cu o amprentă de carbon neutră. 

Cu câteva zile în urmă, Comisia Europeană a început să lucreze asupra unui plan pentru introducerea noii categorii, dedicată mașinilor alimentate cu combustibili sintetici. Drept rezultat, vice-președintele Comisiei, Frans Timmermans a declarat că acest lucru a fost posibil: "Am ajuns la un acord cu Germania cu privire la utilizarea viitoare a combustibililor ecologici în autoturisme". 

"Vehiculele echipate cu motoare pe combustie vor putea fi înmatriculate și după 2035, dacă utilizează exclusiv carburanți neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2", a atenționat ministrul german al transporturilor, Volker Wissing.

La momentul actual, UE lucrează asupra adoptării unor reglementări noi cu privire la standardele CO2 a acestor categorii de mașini. Iar în viitor, mașinile cu motoare termice alimentate cu combustibili sintetici vor fi clasificate drept neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.