Oficial! Permisele moldovenești vor fi recunoscute în Lituania

De Inna   |  24 Noiembrie, 2021

Distribuie :

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Lituania, iar cele emise acolo vor fi valabile și la noi în țară. Guvernul Moldovei a votat pentru adoptarea acordului cu privire la conversiunea și recunoașterea reciprocă a acestor acte.

Acordul presupune că moldovenii stabiliți în Lituania nu vor mai trebuie să susțină examenul teoretic și practic pentru a putea circula nestingherit pe șoselele lituaniene. 

Prevederile prezentului Acord vor oferi cetăţenilor Republicii Moldova stabiliţi permanent sau provizoriu în Republica Lituania, un şir de beneficii cum ar fi scutirea de şcolarizare şi examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere, şi cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulaţie în traficul internaţional, inclusiv prin facilitarea încheierii contractelor de muncă”, este stipulat în documentul Executivului.

Acordul semnat nu are o valabilitate determinată și potrivit Executivului, acesta va intra în vigoare la 30 de zile după recepţionarea ultimei notificări în scris prin canale diplomatice, prin care părțile contractante se informează oficial reciproc despre îndeplinirea procedurilor lor interne necesare pentru intrarea în vigoare a prezentului Acord.