Peste 14.000 de mașini afectate de recall! BMW recheamă în service câteva modele electrice

De Inna   |  11 Ianuarie, 2023

Distribuie :

Constructorul bavarez de automobile este nevoit să realizeze o campanie de rechemare în service pentru câteva modele cu zero emisii: iX, i4 și i7. Producătorul a descoperit o problemă în software-ul bateriei de înaltă tensiune a unității electrice de control.

Potrivit ultimilor informații, BMW planifică să facă un recall pentru 14.086 de mașini electrice din gamă. Vor fi rechemate doar mașinile comercializate pe piața din SUA. Problema constă în software-ul bateriei de înaltă tensiune a unității electronice de control. Din cauza acestei defecțiuni, mașina poate să oprească în loc, în orice moment. 

Potrivit unor investigații, a fost demonstrat că apelurile cu această simptomatică au fost înregistrat în raport de mai puțin de 1%. Ulterior, numărul de solicitări a crescut. Potrivit bavarezilor, la momentul actual nu au fost înregistrate cazuri de avarie completă a mașinii. De asemenea, nu sunt raportate incidente legate de persoane, din cauza acestei probleme. 

Prin urmare, vor fi rechemate în service 5.389 exemplare iX, 8.659 exemplare ale sedanului i4 și 38 unități i7, toate modelele fiind produse între 2021 și 2022.