Peugeot prezintă primele imagini ale noului hypercar, destinat pentru Le Mans

De Sergiu   |  19 Septembrie, 2020

Distribuie :

Constructorul francez are planuri mari, vrând să revină în fortă la cele mai cotate evenimente sportive mondiale. În acest sens, compania va participa la celebra cursă de anduranță Le Mans în 2022, cu un nou hypercar.

Peugeot și-a anunțat încă anul trecut planurile de a participa la această cursă, fără a fi clar însă în ce clasă anume. Iată că după câteva luni, viziunea constructorului în colaborare cu partenerii de la Total vine cu primele detalii palpabile. 

Ei bine, ideea s-a cristalizat într-un hypercar ce este menit pentru a concura în clasa LMH. Anume această categorie oferă condiții avantajoase constructorului în virtutea prevederilor ce permit un grad de autonomie destul de înalt în ce privește aspectul și aerodinamica bolidului.

„Această categorie unește întreaga noastră companie și toate entitățile noastre, cu particularități și tehnologii similare cu cele ale mașinilor noastre de producție. Prin acest angajament, Peugeot deschide o nouă etapă, a performanței. Ne întoarcem la curse de anduranță, deoarece avem ocazia de a aborda acest sport într-un mod diferit, cu utilizarea tehnologiilor pe gaz și a electricității. Peugeot Sport își schimbă identitatea și își lansează noile vehicule electrificate de înaltă performanță ”, a declarat CEO-ul al mărcii, Jean-Philippe Imparato.

Din ce se știe până acum, noul hipercar hibrid va dezvolta în jur de 680 CP, cu posibilitatea direcționării a aproape jumătate din acest total către puntea față, ce va fi echipat cu un sistem de recuperare a energiei.

Peugeot spune că clasa permite „multe posibilități tehnice”, permițându-le să modeleze mașina utilizând cele mai noi inovații. Chiar dacă constructorul mai are câteva etape de parcurs până vor ajunge la rezultatul final, baza este deja pusă.

Și dacă participarea constructorului francez în această cursă e de domeniul viitorului, în doar două ore se va da startul ediției Le Mans 2020, în care vor concura tehnologiile de vârf ale constructorilor auto din lumea întreagă într-una din cele mai nemiloase curse de rezistență.