Primele curse de pe Lună sunt programate pentru anul 2021. Vehiculele vor fi livrate de compania lui Elon Musk

De Pavel   |  30 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Primele curse de pe lună vor avea loc în toamna anului 2021, raportează New Atlas. Însă există o nuanță! Competiția se va desfășura în lipsa piloților. În cadrul proiectului Moon Mark, satelitul Pământului va găzdui o cursă de mașini radio controlate, dezvoltate de studenți cu sprijinul designerului lui McLaren P1, Frank Stevenson. Vehiculele vor fi livrate de compania Elon Mask, SpaceX, iar traseu pentru circuit va fi proiectat de arhitectul pistelor de Formula 1, Herman Tilke.

Primele detalii despre proiect au fost publicate la începutul acestui an. Ulterior, a fost declarat că cele două echipe de participanți vor fi formate în urma unai mari Olimpiade școlare. Elevii vor trebui să dezvolte mașini pentru cursa lunară și să demonstreze abilități de control a acestora. Greutatea fiecărei mașini nu trebuie să depășească 2.5 kg, iar viteza aproximativă a mașinilor va fi de 10 centimetri pe minut.

Complexele vor fi plasate în modulul de îmbarcare Nova-C, dezvoltat de Intuitive Machines, care va livra racheta SpaceX Falcon 9 pe lună. Lansarea este programată pentru octombrie 2021. Va fi organizată înregistrarea video completă a cursei și difuzarea acesteia în direct.

În ceea ce privește prezența lui Herman Tilke în acest proiect, cei de la Moon Mark declară că arhitectul a primit deja schemele traseului de pe Lună, unde se va desfășura competiția.

 

Recomandate:

Corporația Alibaba dezvoltă propriul sedan electric, ce va fi construit în parteneriat cu SAIC - Photo
Noutăți
Corporația Alibaba dezvoltă propriul sedan electric, ce va fi construit în parteneriat cu SAIC

Alibaba Group, gigantul chinez specializat în comerțul electronic își rezervă planuri mari pentru viitorul propriu nu doar ca retailer, dar și în ipostază de companie auto. În

Sergiu