Producătorul croat Rimac, ar putea deveni noul proprietar al Bugatti

De Pavel   |  18 Septembrie, 2020

Distribuie :

Producătorul croat de hypercaruri electrice și sisteme de propulsie pur electrice Rimac Automobili, ar putea deveni noul proprietar al mărcii Bugatti. Potrivit revistei Car Magazine, tranzacția a fost deja convenită de conducerea concernului Volkswagen, însă nu a fost încă aprobată de Consiliul de supraveghere, unde una dintre părți este reprezentată de către Porsche, care în schimb va primi aproximativ 50% dintre acțiunile Rimac.

Sursele anonime declară că administrația Volkswagen discută transferul activelor Bugatti către Rimac, în schimbul unui pachet major de acțiuni. Se presupune că este vorba despre o cotă de 49%, de care, în cazul în care Consiliul de supraveghere va aproba în continuare tranzacția, va beneficia Porsche care deține deja 15,5% din compania croată.

Implicarea celor de la Porsche este un pas forțat. Fără aceștia, Volkswagen riscă să-și piardă sprijinul familiei Piëch, care, prin intermediul firmelor controlate, deține 50% din concern. Totodată, Bugatti în forma în care o cunoaștem acum este, de fapt, creatura lui Ferdinand Piëch.

Odată cu semnarea tranzacției, producătorul german va avea acces la toate know-how-urile tehnologice și va putea să se angajeze mai activ în electrificarea seriei de modele. Rimac, la rândul său, va avea dreptul la marca Bugatti, cu sediul în Molsheim. Fondatorul și CEO-ul Rimac, Maté Rimac, a vizitat fabrica constructorului francez în luna iulie a acestui an și a rămas cu o impresie bună în privința producătorului.